
cirkel rond
Hoe krachtig is circulariteit? Na het bijwonen van De cirkel is rond, de officiële opening van de Duurzaam Oosterhout Week, weet je het. Op zaterdag 7 oktober van 11:00 tot 13:00 nodigen we alle organiserende partijen van de Duurzaam Oosterhout Week en de inwoners van Oosterhout uit voor deze unieke opening bij de Cultuurmakerij.
Tijd voor circulariteit
De gemeente Oosterhout is zeer ambitieus in haar doelstelling 100% circulair te worden. Een vertegenwoordiger van de gemeente licht dit toe. Daarna volgt bevlogen spreker in duurzaamheid en circulaire economie, Kees Klomp*. Klomp zei onlangs in een interview: “We moeten de economie aan de natuur aanpassen en niet andersom.”
SDG’s in beeld
Bewegend beeld spreekt aan. Daarom laat SDG Lokaal de video "Wij Oosterhout van Oosterhout SDG Lokaal" zien. Ontdek hoe Oosterhout streeft richting realisatie van de gerenommeerde SDG’s (Sustainable Development Goals).
Exclusief
Krijg een exclusieve inkijk in hoe we tijdens de Duurzaam Oosterhout Week zelf circulair te werk gaan. Vernieuwing in duurzame initiatieven volgen elkaar in rap tempo op. Samen realiseren we een duurzamere toekomst. Neem deel aan deze inspirerende opening en maak met ons de cirkel rond!
Mis het niet!
Reserveer je plek voor De cirkel is rond op de Duurzaam Oosterhout Week! Doe het snel, want het aantal plaatsen is beperkt.
*Over Kees Klomp
Kees Klomp is bedrijfsadviseur en boeddhist. Hij pleit om het menselijke en humane weer op de voorgrond te plaatsen in het kapitalisme.
Hij studeerde politicologie en communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie begon hij een carrière als bedrijfsadviseur en management consultant. Hij werkte bij verschillende adviesbureaus waaronder Y&R, TBWA en BBDO en functioneerde als General Manager bij EMI Music. In 2006 liep hij vast in de reguliere reclamewereld en ging zich richten op karmanomics. Vanuit de nieuwe attitude ‘ondernemen met compassie’ ontstonden bureaus en projecten als Forth Worth, Circle of Life, For Real en Life is Sweet.
Om bedrijven aan te sporen om deze verandering succesvol te doorlopen schreef Klomp, samen met Stefan Wobben, het boek 'Handboek betekenisvol ondernemen'. Dit boek gaat in de details over hoe je als bedrijf kan meedoen in het moderne meedogend ondernemen en beschrijft acht concrete stappen om een betekenisvol bedrijf te worden.
Bijna alle publicaties van Kees Klomp gaan over maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar dan een stapje verder. Het is volgens Klomp niet alleen goed om meedogend te ondernemen, maar is het noodzakelijk om hedendaagse problemen aan te pakken. Hij stelt namelijk dat het vastgeroeste denken binnen het bedrijfsleven voor wereldwijde problemen zorgt, zoals de economische crisis van 2008. Daarom moeten wij zo snel mogelijk overgaan op een nieuwe, boeddhistische manier van denken en doen.
Vragen?
mail naar duurzaam@oosterhout.nl
Contact met de gemeente
Telefoon: 14 0162
Adressen en openingstijden