ZEM

Theater de Bussel

Auto die CO2 eet

 Donderdag 12 oktober • Presentaties van 15:00 - 16:00 uur en van 19:00 - 20:00 uur  

Ontdek de toekomst van duurzaam autorijden tijdens op de Duurzaam Oosterhout Week! Maak kennis met ZEM, de auto die CO2 eet. Onze 'CO2-eetende auto' zit voor de middag-presentatie al vol! Maar je kunt nog steeds aan boord springen voor de avondshift. 🌱🚗💨

ZEM personeel

foto's: Bart van Overbeeke

Logo tue

Revolutionaire auto
Op donderdag 12 oktober verwelkomen we je bij De Bussel voor een inspirerende bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zal een spreker van het studententeam TU/ecomotive van de TU Eindhoven 30 minuten lang vertellen over de ontwikkeling van hun revolutionaire auto genaamd 'Zem'. Deze auto heeft een speciaal filter aan de voorkant waarmee CO2 uit de lucht wordt opgevangen en wordt opgeslagen in een tank in de auto. Het team heeft dit innovatieve concept in slechts tien maanden tijd ontwikkeld met 35 studenten, en de resultaten zijn verbluffend.

Uniek 
Het CO2-filter van de Zem is uniek in zijn soort. Uit het studententeam is een spin-off gekomen die bezig is met het doorontwikkelen van de CO2-filter. Ze streven ernaar om een auto te creëren die gedurende zijn hele levenscyclus CO2-neutraal is, inclusief de bouw, fabricage en afbraak. Het potentieel van dit concept is enorm wanneer het op grote schaal wordt toegepast.

Tentoonstelling 
Tijdens de bijeenkomst in Theater de Bussel zal de Zem-auto als een tentoonstelling te bewonderen zijn. De spin-off is ook bezig met de ontwikkeling van een prototype voor een applicatie, waarin het CO2-filter geleegd kan worden en de opgevangen CO2 kan worden opgeslagen om later een nuttige toepassing te krijgen.

Mis het niet! 
Interesse in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam autorijden en meer weten over de innovatieve Zem-auto? Mis deze bijzondere bijeenkomst niet!

De Duurzaam Oosterhout Week wordt georganiseerd door: