Duurzaam Oosterhout Week

Programma voor kinderen
  Zaterdag 10 oktober  
 
12:00 - 17:00 uur  
  Bibliotheek Theek 5  

Een leuke en leerzame middag voor kinderen tot 12 jaar (basisschool). Met de volgende activiteiten: Duurzame ontdekbus, je eigen robot bouwen, speurtocht door de bieb en een college over ridders. Dat wil je toch niet missen?

Opening van de beurs en de kindermiddag
  12:00 uur  

De kindermiddag staat in het teken van duurzaamheid en de Kinderboekenweek 2020. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar “En toen?”, en tijdens deze Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd! Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

De Duurzame Ontdekbus (3-15 jaar)
  12:00 - 16:00 uur  
  Basiliekplein  

Ontdekken, proefjes, zelf dingen maken en aan de slag met techniek? Wat duurzaamheid betekent ontdek je bij de Duurzame Ontdekbus. Een bus die rijdt op groen gas. Een bus waarvan de elektriciteit wordt opgewekt door een zonnepaneel. Een bus vol duurzame snufjes voor alle nieuwsgierige kinderen.

Speurtocht door de bieb (5-12 jaar)
  13:00 - 17:00 uur  
  Theek 5  

Welke boeken van vroeger herken jij allemaal? En kan je ze allemaal vinden in de Bibliotheek? Theek 5 neemt je mee door de geschiedenis van de kinderboeken, tijdens de Kinderboekenweek 2020.

Workshop 1
BYOR: Bouw je eigen robot van afval-materialen
(6-12 jaar)
  13:30 - 14:30 uur 
  Theek 5  

We gaan van duurzame materialen een echte robot maken! Met de BYOR (Build-Your-Own-Robot)-kit, kunnen de kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren! Schrijf je van te voren in via theek5.nl/activiteiten, er zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar.

Kindercollege Ridder Paskal (5-12 jaar)
  14:30 - 15:30 uur  
  Theek 5 Konijn/jeugd  

Ridder Paskal Peemen van Ridders op school komt een kindercollege geven. Een les in echte ridderkunde. Hij zal vertellen over de toernooien waar hij aan meedoet, hoe hij heeft leren paardrijden, zwaardvechten en nog veel meer. Zal hij zijn ridderspullen ook meenemen? Kom al je vragen stellen zodat ook jij straks weet hoe je een echte ridder kunt worden.

Workshop 2
BYOR: Bouw je eigen robot van afval-materialen
(6-12 jaar)
  15:30 - 16:30 uur  
  In Between  

We gaan van duurzame materialen een echte robot maken! Met de BYOR (Build-Your-Own-Robot)-kit, kunnen de kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren! Schrijf je van tevoren in via theek5.nl/activiteiten, er zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar.

De Duurzaam Oosterhout Week wordt georganiseerd door: