Meld je nu aan voor het Duurzaam Oosterhouts Ondernemersevent

Geld verdienen aan duurzaamheid? 
  Dinsdag 5 oktober van 14:30 tot 18:00 uur  

De energietransitie raakt iedereen. Ook ondernemers. Maar hoe kun je daar geld aan verdienen? Loont het om nu te investeren in de toekomst? Is duurzaam innoveren uw kans om koploper te worden? U hoort er alles over op dinsdag 5 oktober 2021 tijdens het derde Duurzaam Oosterhouts Ondernemersevent voor ondernemers in de Duurzaam Oosterhout Week. Het event start om 14.30 uur in Theater De Bussel.

Ga je tijdens de Duurzaam Oosterhout Week naar theater de Bussel? Dan heb je een coronatoegangsbewijs nodig.
Lees hier hoe je daar aan komt en waar deze aan moet voldoen.

Innovatief ondernemen in de veranderende wereld
De veranderingen gaan deze tijd razendsnel. De Coronacrisis heeft veel Oosterhoutse ondernemers geraakt. Deze zomer werden we opgeschrikt door zware regenval en de gevolgen van klimaatverandering. Het is nu tijd om in actie te komen. Door duurzaam te ondernemen en te investeren in de duurzame ontwikkeling van je bedrijf. Maar hoe kun je geld verdienen aan duurzaamheid? En waarom loont het om daarin te investeren? Onze energieke sprekers nemen u hierin mee en dagen u uit om duurzame ambities om te zetten in concrete acties.
 
Programma
14.30 uur        Inloop en ontvangst met een drankje.

15:00 uur        Opening door dagvoorzitter Elisabeth van den Hoogen en wethouder Marcel Willemsen.

15:10 uur        Spreker Nicolette Loonen, founding partner van TOSCA is ervan overtuigd dat ondernemers een cruciale rol spelen om maatschappelijke uitdagingen om te zetten in duurzame oplossingen. Koplopers op duurzaamheid zijn hiermee niet alleen beter voorbereid op de toekomst, zij creëren ook kansen voor hun onderneming en creëren waarde voor al hun stakeholders. Nicolette Loonen laat in haar presentatie zien waar de uitdagingen zijn, en hoe ondernemers daarop kunnen inspelen.

15:30 uur        Jaap Willem Eijkenduijn van de Energieke Regio legt met veel passie uit hoe u kunt verdienen aan duurzaamheid. “Verduurzamen moet goed voor de mensen en de planeet zijn, maar moet ook rendabel en leuk zijn.” Jaap Willem is van huis uit econoom en ziet vanuit dat perspectief veel kansen om de energietransitie de nieuwe driver te maken voor een toekomstige economie.

15:45 uur        Charlotte Louwers van Theater de Bussel vertelt waarom zij ervoor gekozen hebben om hun theater en bibliotheek duurzaam te laten bouwen en inrichten. Én hoe zij als bedrijf omgaan met duurzaamheid.

16.00 uur        Verloting van drie Energiescans. Energieke Regio werkt samen met Rabobank en voorziet zakelijke Rabobank klanten van onafhankelijk advies over het verduurzamen van hun gebouw.

16.05 uur        Hoe kunnen wij koploper worden en verdienen aan duurzaamheid? Debat met lokale ondernemers onder leiding van de dagvoorzitter.  

16:30 uur        Aad Jörgens presenteert het platform www.OosterhoutSDGLokaal.nl en OpenTea bijeenkomsten als verbindende schakel bij de realisatie van duurzame doelen in Oosterhout. Bedrijven en organisaties kunnen gratis SDG17-partner worden en hun activiteiten delen. 

16:40 uur        Uitreiking Groene Pluim door Stichting Groene Pluim voorzitter Peter van den Eijnden en Wethouder Marcel Willemsen. Winnaar van afgelopen jaar, Stichting PIM, blikt terug op wat de Groene Pluim hen afgelopen jaar gebracht heeft. De winnaar geeft een pitch over zijn duurzame bedrijfsvoering.

17:00 uur       Borrel

18:00 uur        Einde
 
Aanmelden
Meld je nu aan voor het event. Voor jezelf, je bedrijf en de toekomst van ons allemaal.
Stuur een mail naar duurzaam@oosterhout.nl met je bedrijfs- en contactgegevens en vermeld daarbij met hoeveel personen je komt.

De Duurzaam Oosterhout Week wordt georganiseerd door: