Duurzaam Oosterhout Week

Duurzaam Oosterhout Workshops
  Zaterdag 10 oktober van 11:00 tot 15:00 uur  

Op de Duurzaam Oosterhout Markt worden gratis workshops georganiseerd. Ze staan hieronder vermeld. En je kunt je via het aanmeldformulier direct aanmelden voor een of meerdere workshops.

ONE
Thuis aan de slag met het verduurzamen van je woning
  10.30 - 11.00 uur  

Thuis energie besparen, of zelf zonnepanelen plaatsen? Aan de slag met het isoleren van je huis of misschien overweeg je wel de aanschaf van een warmtepomp? Tijdens deze workshop krijg je handige tips en informatie. Deze workshop is daarom voor iedereen die zijn huis duurzamer wil maken én wil besparen op de energiekosten.

KLIEN
Dansvoorstelling over zwerfafval
  11.00 - 11.30 uur 

Zwerfafval en plastic soep zijn steeds groter wordende problemen. Nele Vandeneede maakte een dansvoorstelling over zwerfafval, genaamd KLIEN. Op speelse wijze nemen vier professionele dansers het publiek op zaterdag 10 oktober mee in dit actuele thema. De dansers van KLIEN openen de Duurzaam Oosterhout Markt op 10 oktober om 10.00 uur en brengen daarna om 11.00 uur de volledige voorstelling. Later die dag is KLIEN omstreeks 14.30 uur en 16.00 uur ook nog te zien in het openluchttheater van Oosterhout.

Sophia's tuin
Gezonde biologische voeding: actueler dan ooit!
  11.30 - 12.00 uur  

Er is een groeiend besef dat we onze voeding met elkaar anders moeten gaan aanpakken. Ik zie het wekelijks in de winkel op mijn biologische tuinderij. Ik neem je in mijn workshop mee in wat de positieve gevolgen zijn van gezonde biologische voeding voor de verduurzaming van ons dagelijkse leven.


Gertjan van Bers (elektrisch rijden)
Duurzaam verplaatsen
  12.00 - 12.30 uur  

Elektrisch rijden heeft de toekomst. Maar wat komt er allemaal bij kijken? En kies je voor koop of lease of misschien wel het delen van je auto. Gertjan van Bers weet er echt alles van. Tijdens deze workshop krijg je meer informatie en krijg je alle gelegenheid om jouw vragen te stellen.

Jan Daamen
Zwerfafval, daar kunnen we samen veel aan doen
  13.00 - 13.30 uur 

Daarover vertelt Jan Daamen in zijn workshop. En iedereen kan daaraan meedoen. De overheid neemt gelukkig maatregelen. Er komt statiegeld op plastic en blik. En bedrijven vervangen steeds meer plastic door afbreekbaar materiaal of papier. Maar zelf kunnen we ook veel doen. Bijvoorbeeld als je gaat wandelen, neem dan gewoon een zakje mee. Of leg afval vast op de app Litterati, dan krijgen we met elkaar in beeld waar zwerfafval een probleem is. Want zwerfafval, daar kunnen we samen veel aan doen.

Waterschap Brabantse Delta
Ons waterschap
en klimaat & duurzaamheid
  13.30 - 14.00 uur  

Het klimaat verandert sneller dan verwacht. We merken de effecten van klimaatverandering maar al te goed met droge zomers en extreme hoosbuien. Om de opwarming van de aarde te verminderen, willen we extra stappen zetten. We geven zelf het goede voorbeeld met energie opwekken, grondstoffen hergebruiken en duurzaam inkopen. Ook de samenwerking met andere partijen is van groot belang. Want als iedereen zijn steentje bijdraagt, bereiken we met elkaar meer.

Braat groenbeleving en gemeente
NL tuinlabel
  14.00 - 14.30 uur  

Het klimaat verandert: het wordt steeds heter en droger in Nederland. En we krijgen steeds vaker last van enorme buien, met vaker wateroverlast. Daaraan kunnen we met elkaar wat doen. Onder andere met een label voor je tuin. Vergelijk het met een energielabel. Trouwens, het NL label levert niet alleen het milieu voordelen op. Ook jou. Sander Braat (Braat groenbeleving) en Menno Scheurders (gemeente) nemen je mee naar klimaatbestendige tuinen, het NL Tuinlabel en de voordelen daarvan.

Econnetic
Vol inzetten op zon op bedrijfsdaken
  Online presentatie   

Je bent ondernemer in de gemeente Oosterhout en wilt overstappen op zonne-energie! Een logische keuze voor groene én voordelige energie. Heb je plannen? Of misschien al een beschikte SDE+-subsidie? Meld je dan aan voor de online presentatie. We vertellen over welke stappen je moet nemen en er is ruimte om je vragen te stellen.

De Duurzaam Oosterhout Week wordt georganiseerd door: