Duurzaam Oosterhout Week

Aandacht op scholen voor duurzaamheid en zwerfafval
Extra middagprogramma voor scholieren
  woensdagmiddag 6 oktober  
  Theater De Bussel en Theek 5   

Jong geleerd is oud gedaan! Theek 5 vindt een duurzame bewustwording bij de jeugd zeer belangrijk en  organiseert daarom voor diverse havo 4 en vwo 5 leerlingen de lezing van Florian Dirkse op woensdagmiddag 6 oktober.

Diverse middelbare scholen, zoals het mgr. Frencken College en het Sint-Oelbertgymnasium,  zorgen voor een lesprogramma rondom duurzaamheid, bewustwording en het volgen van je dromen. 

Kers op de taart is de lezing van Florian Dirkse, co-founder van The Ocean Cleanup. Hij zeilde 2 jaar over de wereldzeeën en trof zoveel afval en plastic in de prachtige oceanen aan. Deze verbijsterende constatering maakte dat hij The Ocean Cleanup oprichtte samen met Boyan Slat. 

Je krijgt van ons een afvalknijper (dé ZAP-stok) te leen, handschoenen, een vuilniszak en natuurlijk je bingokaart. Gewapend met al deze spullen, ga je samen op zoek naar afval op de bingokaart. Streep af als je iets gevonden hebt. Een volle kaart is 2x bingo, én een schone wijk én een leuke attentie ligt op je te wachten! 
Doe mee met de afvalbingo. Maak samen je woonomgeving een beetje schoner. Stroop je mouwen op, ga de wijk in gewapend met afvalknijper en bingokaart. Zoek en verzamel alle soorten zwerfaval en zorg dat je snel BINGO hebt. En je krijgt een dubbele beloning, wat wil je nog meer?

Afvalbingo’s voor de 3 wijkcentra  

In aanloop naar de Oosterhout Duurzaam Week organiseert H19 samen met Theek 5 voor leerlingen van de basisscholen Afvalbingo’s. Dit vindt plaats vanuit drie wijkcentra in Oosterhout.  Alle deelnemers ‘winnen’ sowieso een schone buurt. Bij een volle bingokaart worden zij beloond met een leuke verrassing. Dus kom langs en doe mee! Neem je opa, oma, papa, mama of vriendjes mee en struin samen door de wijk op zoek naar afval. 

Waar en wanneer: 

 • Activiteitencentrum de Bunthoef, woensdagmiddag 15 september
  van 14.00 – 16.00 uur 
 • Activiteitencentrum Arkendonk, woensdagmiddag 29 september
  van 14.00 – 16.00 uur 
 • Activiteitencentrum Slotjes, woensdagmiddag 13 oktober
  van 14.00 – 16.00 uur 
   
   

De Duurzaam Oosterhout Week wordt georganiseerd door: