Huurwoning

Een lagere energierekening, dat is pas echt fijn

Je hebt een huurwoning en elke maand betaal je een flink bedrag aan energie. Er is veel mogelijk om energie te besparen en je energierekening omlaag te brengen. Vervang je lampen door led-lampen, doe aluminium folie achter de verwarming, doe tochtstrips bij ramen en deuren en vervang nu eindelijk die energie slurpende oude koelkast. 

Ook door de verwarming uit te zetten in kamers die je niet gebruikt of de thermostaat gewoon een graadje lager zetten, bespaar je energie. Dat kan flink oplopen tot makkelijk tientallen euro’s per maand.

En wist je dat je als huurder van Thuisvester in veel gevallen ook zonnepanelen kunt laten plaatsen? Zo bespaar je nog meer op je energiekosten.

Persoonlijk advies

Dat kan. Via Oosterhout Nieuwe Energie en bij Thuisvester als je daar huurt. Zo investeert Thuisvester in Oosterhout al volop in zonnepanelen en kan je als huurder ook direct profiteren van lagere energiekosten.

Duurzaam Info Punt Oosterhout

Als je als huurder in Oosterhout energie wilt besparen kan je terecht bij het Duurzaam Info Punt in Oosterhout (Arendstraat 11a) over duurzame energie. De adviseurs (vrijwilligers) geven je gratis advies. En ze kunnen je ook meer vertellen over zonnepanelen op je huurwoning. En de adviezen zijn GRATIS.
Kijk op de website

Thuisvester

Bij Thuisvester kan je als huurder rechtstreeks terecht voor informatie over zonnepanelen.
Kijk op website van Thuisvester

Direct zelf aan de slag

Er zijn veel websites met informatie over thuis energie besparen of opwekken. Kijk wat er voor jou mogelijk is en overleg daarna als dat nodig is met je verhuurder.

Milieucentraal

Ontdek wat jij kunt doen. Bekijk alle opties en welke verbeteringen passen bij jouw huis en jouw leven. Met handige tips voor een lage energierekening.
Kijk op de website

Energielabel

Als je wilt weten wat het energielabel van je huur- of koopwoning is. Zo weet je hoe ‘zuinig’ jouw huis is.
Kijk op website van Energielabel

Woonbond

De woonbond helpt huurders aan een lagere energierekening en meer wooncomfort.
Kijk op de website

Rijksoverheid

Handige tips en inzicht om energie in je huurwoning te besparen.
Kijk op website de Rijksoverheid

Zoek een leverancier

Je weet al wat je gaat doen. Vind dan hier direct een geschikte leverancier.