Nieuws

13 t/m 19 maart Oosterhout Schoon Week

13 t/m 19 maart staat Oosterhout in het teken van Oosterhout Schoon. Tijdens de Oosterhout Schoon Week gaan gemeente, bedrijven, scholen, vrijwilligers en buurtgroepen samen de straat op om hun buurt schoon te maken. Iedereen die dit jaar ook mee wil doen, kan zich vanaf nu aanmelden.

De maand maart staat dit jaar weer in het teken van afval. Van 6 t/m 12 maart is het de week van de afvalhelden. Tijdens die week zetten we alle afvalhelden in het zonnetje, van medewerkers bij de afvalinzameling tot inwoners die zich vrijwillig inzetten voor een zwerfafvalvrij Oosterhout. De week daarna, van 13 t/m 19 maart, is het de week van Oosterhout Schoon.

Oosterhout Schoon
Tijdens de Oosterhout Schoon Week zetten scholen, vrijwilligers, buurtgroepen, bedrijven en de gemeente zich in voor de bestrijding van zwerfafval. De gemeente Oosterhout ondersteunt schoonmaakacties van bewoners met gereedschap als knijpers, vuilniszakken, prullenbakken en wat lekkers voor na het harde werken. Na afloop halen medewerkers van de gemeente het ingezamelde afval op. Scholen kunnen voor deze week bovendien een aanvraag indienen voor een rondleiding op de milieustraat, een gastspreker of een vuilniswagen op school. Daarnaast zijn er lespakketten beschikbaar.

Aanmelden
Aanmelden voor de Oosterhout Schoon Week kan door vóór 1 maart 2023 een opschoonproject aan te melden op het participatieplatform doemee.oosterhout.nl. Via deze pagina kunnen ook materialen aangevraagd worden.

Meer voor elkaar
Wethouder Willem-Jan van der Zanden: “Zwerfaval is een groot probleem. Veel mensen zijn zich er gelukkig al bewust van dat er iets moet gebeuren. Door samen zichtbaar schoon te maken, hopen we ook mensen te bereiken die hier nog niet zo bewust mee bezig zijn. Zo hopen we dat meer mensen actief bij gaan dragen aan een schonere wereld. Want uiteindelijk krijgen we samen meer voor elkaar”.

 

Delen

© Gemeente Oosterhout