Nieuws

Duurzaam Oosterhout Week geannuleerd

De Duurzaam Oosterhout Week die stond gepland van 5 tot 10 oktober is op het laatste moment geannuleerd. De organisatie heeft op advies van de gemeente besloten dat alle activiteiten gericht op inwoners worden uitgesteld tot 2021.

Burgemeester Mark Buijs over het besluit: “De gemeente kiest ervoor om in deze weken waarbij we het aantal coronabesmettingen willen terugdringen haar activiteiten te beperken. Als gemeente moeten en willen we daarbij het goede voorbeeld geven.” De organisatie met daarin ook Oosterhout Nieuwe Energie (ONE), Theater de Bussel, Theek 5, Rabobank en de werkgroep Oosterhout Duurzaam volgen daarbij het advies van de gemeente om alle niet urgente en noodzakelijke bijeenkomsten uit te stellen.

Activiteiten gaan niet door
De Film op Locatie, de lezing van Florian Dirkse, de kindermiddag en de Duurzaam Oosterhout Markt  en workshops in en rondom de Bussel gaan daarom niet door. De gemeente is een van de initiatiefnemers van de week, maar ook de andere partijen sluiten zich hierbij aan. Rob van Buitenen van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE): “We hebben gezamenlijk besloten om de Duurzaam Oosterhout Week uit te stellen. Met de huidige opleving van het coronavirus en de strengere maatregelen, is dat de beste keuze.”

Wel een online ondernemersevent
Het ondernemersevent op 6 oktober gaat wel door. Via een livestream kunnen ondernemers die zich hadden aangemeld de lezingen, interviews, workshop en uitreiking van de Groene Pluim via een live-uitzending volgen. Wilt u zich nog aanmelden, dan kan dat via duurzaam@oosterhout.nl.

Toch aan de slag?
Dat kan natuurlijk. We blijven je via deze website informeren over mogelijkheden om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp, door goede isolatie, tochtstrips, led-verlichting of HR++ glas. Of door je tuin of dak te vergroenen. Doe het voor jezelf en voor onze toekomst.

Delen

© Gemeente Oosterhout