Nieuws

Gemeente Oosterhout brengt voor koopwoningen in Donkenbuurt het energieverlies in beeld

Gemeente Oosterhout gaat van start met de uitvoering van gratis warmtescans voor koopwoningen in de Donkenbuurt. De bewoners hebben per brief dit aanbod gekregen en krijgen een warmtescan en isolatieadvies op maat.

Tijdens een koude dag of nacht in februari worden de geselecteerde woningen in opdracht van de gemeente Oosterhout vanaf de straat gescand door het gespecialiseerde Heatpulse team. De woningen en de buurt zijn geselecteerd vanwege het bouwjaar en het type woning. De jaren 70 woningen in de Donkenbuurt zijn nog niet zo goed geïsoleerd.

Bewustwording over energiebesparing
Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via ramen, daken en gevels. Door beter te isoleren en warmteverlies tegen te gaan kunnen bewoners geld besparen. Bovendien is het prettiger én gezonder wonen. Een warmtescan laat duidelijk zien waar de warmtelekken van een woning zitten en wat het oplevert als de woning beter geïsoleerd is. De woningscan met bijbehorend rapport maakt bewoners bewust dat ze energie kunnen besparen. Omdat er in elke rapportage een concreet advies is opgenomen, kunnen bewoners direct aan de slag. Kijk voor meer informatie over de warmtescans in de Donkenbuurt op heatpulse.nl/oosterhout.

 

Delen

© Gemeente Oosterhout