Nieuws

Gemeente Oosterhout organiseert voordelige zonnepanelenactie

“Zonnepanelen verlagen je energierekening meteen.”

De gemeente Oosterhout organiseert samen met het Regionaal Energieloket een zonnepanelenactie. Op 22 maart om 19.30 uur is er een online informatieavond waarin de actie stap voor stap wordt uitgelegd. 

Milieuvriendelijke besparen op energiekosten
De gemeente Oosterhout heeft de ambitie om al in 2030 voor  49% procent energieneutraal te zijn, voor een leefbare duurzame toekomst van Oosterhout. Steeds meer inwoners kiezen ervoor om zelf energie op te wekken met zonnepanelen. Door zelf stroom op te wekken, besparen huishoudens niet alleen op energiekosten maar gebruiken ze ook milieuvriendelijke energie. Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen “Met deze zonnepanelenactie maken we het onze inwoners makkelijk om milieuvriendelijk stroom op te wekken. Want dit zorgt in combinatie met isolatie voor een lagere energierekening. “

Aanschaf zonnepanelen aantrekkelijker dan ooit
Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen geeft daarbij aan dat het aanschaffen van zonnepanelen nog nooit zo aantrekkelijk was: “De aanschaf is een hele investering, maar verlaagt de energierekening meteen. Zeker in deze tijd, waarin energiekosten historische hoogten bereiken, is de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijker dan ooit. Daarbij krijgen deelnemers aan de actie een scherpe prijs dankzij de groepsvoordeel van collectieve inkoop. En met een duurzaamheidslening met een scherpe rente van 1,6% is de aanschaf ook nog eens voordelig te financieren.”

Mogelijkheid om vragen te stellen
Op verzoek van de gemeente biedt het Regionaal Energieloket gratis ondersteuning bij het verduurzamen van woningen. Tijdens de informatieavond zal er ruimte zijn om vragen te stellen aan het Regionaal Energieloket, de gemeente en de vakspecialist.

Meer informatie over de online bijeenkomst en vrijblijvende aanmelding voor de actie staat op de website van Regionaal Energieloket

Meer informatie over het verduurzamen van woningen is ook te vinden op: Oosterhout Nieuwe Energie

Delen

© Gemeente Oosterhout