Nieuws

Gratis advies over duurzaam wonen en een groene tuin

The Green House bij Arkendonk

Op 30 maart, 1 april en 2 april staat het nieuwe duurzame huis ‘The Green House’ op de standplaats bij winkelcentrum Arkendonk tegenover de Albert Heijn. Energiecoaches van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) en medewerkers van de gemeente staan dan klaar om vragen van inwoners te beantwoorden en gratis advies te geven.

The Green House is een rijdend duurzaam huisje voorzien van goede isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Het huisje is dus 100% duurzaam en geeft inwoners een beeld van de mogelijkheden voor in eigen huis- en tuin. Iedereen mag binnenlopen, vragen stellen en om advies vragen over duurzaam wonen en leven.

Onafhankelijk advies over duurzaam wonen
De energiecoaches van ONE kunnen inwoners adviseren over het verduurzamen van de woning en een afspraak maken voor een energiescan. Ook geven ze nuttige tips om energie te besparen. De energiecoaches zijn vrijwilligers die hun betrokkenheid bij het milieu en de energietransitie combineren met technische kennis. Geheel belangeloos én gratis. Hun doel? Jou en andere Oosterhouters helpen met het verduurzamen van de woning.

Informatie over een duurzaamheidslening en groene subsidie
De medewerkers van de gemeente kunnen informatie aanbieden over de duurzaamheidslening en subsidie voor vergroening van je tuin of dak.  Daarnaast kunnen ze het duurzaamheidsbeleid toelichten en vertellen over duurzaamheidsprojecten, zoals bijvoorbeeld de weg naar een aardgasvrij Oosterhout.  

Openingstijden 30 maart, 1 april en 2 april
Op woensdagmiddag 30 maart is The Green House open van 13.00 tot 17.00 uur.
Op vrijdag 1 april zijn de adviseurs en medewerkers er van 10.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag 2 april is The Green House open van 9.30 tot 12.30 uur

 

Delen

© Gemeente Oosterhout