Nieuws

Gratis tuinadvies en inspiratie van een tuinklimaatcoach

18 april 2024

Meer verkoeling tijdens de warme zomerdagen? Regenwater in eigen tuin opvangen? Tegels vervangen voor groen, maar geen idee welk groen? Onze tuinklimaatcoaches staan voor de inwoners van de gemeente Oosterhout klaar! Zij geven graag gratis advies op maat en voeden inwoners met informatie. Aanmelden kan via deze link. Wethouder Guus Beenhakker roept inwoners op zich aan te melden voor een gratis tuinadvies en aan de slag te gaan in de tuin; “Meld je aan voor een bezoek van de tuinklimaatcoach en maak je tuin klimaatvriendelijker. Samen maken we Oosterhout groener!

Gratis advies in gemeente Oosterhout
Inwoners van de gemeente Oosterhout kunnen zich gratis aanmelden voor een gesprek met een Tuinklimaatcoach. Deze vrijwillige coaches worden getraind en begeleid door ervaren coaches van Orbis. Na aanmelding maakt de coach een afspraak voor een bezoek aan detuin van de inwoner. De mogelijkheden en wensen worden besproken.

Na afloop ontvangt de inwoner een verslag met alle besproken maatregelen, zodat hij of zij zelf aan de slag kan. Zowel woningeigenaren als huurders kunnen zich aanmelden. Huurders zullen voor sommige maatregelen rondom het vergroenen van hun tuin eerst contact moeten opnemen met de verhuurder. Aanmelden is mogelijk via deze link

Samen maken we Oosterhout groener
Het klimaat verandert. Het wordt steeds warmer en droger in Oosterhout. Droge en hete zomers worden afgewisseld door periodes van veel neerslag en wateroverlast. Minder tegels en meer beplanting in de tuin werken verkoelend en verminderen wateroverlast. Volgens wethouder Guus Beenhakker is meer groen en biodiversiteit in onze gemeente erg belangrijk, maar niet altijd eenvoudig om toe te passen. “Om die reden hebben we tuinklimaatcoaches in het leven geroepen in de gemeente Oosterhout. Niet iedereen weet hoe hij of zij de eigen tuin klimaat adaptief kan aanpakken. De tuinklimaatcoaches helpen inwoners daar graag bij door passend advies te geven. Samen maken we Oosterhout groener,” aldus de wethouder klimaatadaptie. Oosterhout meer voor elkaar!

 

Delen

© Gemeente Oosterhout