Nieuws

Duurzaam ondernemen...
Ik heb wel wat anders aan mijn hoofd!

We leven in een tijd waarin we te maken hebben met meerdere crises tegelijk. Mensen vragen zich bezorgd af hoe we die allemaal het hoofd moeten bieden en of we wel in de basisbehoeften zoals voedsel en verwarming kunnen blijven voorzien. 

Onze economie, gezondheid en natuur zijn kwetsbaar. De meeste crises zijn wereldwijd en hebben dezelfde diepere oorzaak: een verkeerd gebruik van onze planeet. Maar het goede nieuws is dat we zien hoe het wel moet en hoe we het tij kunnen keren. De Europese unie heeft dan ook ambitieuze doelen vastgesteld om de oorzaken van de problemen aan te pakken en de wereld duurzaam te maken. Het gaat daarbij om transformatie van onze energievoorziening, herstel van de natuur en overstap naar een duurzame economie.

Dat gaat iedereen merken, maar kost zeker ondernemers veel hoofdbrekens. Zij krijgen te maken met veranderingen van vraag en aanbod en nieuwe regels van de overheid. Je bedrijf daarop aanpassen is niet makkelijk en vraagt veel denkwerk en slagvaardigheid.

Oosterhout SDG Lokaal & Martin Leemans
Daarom organiseert Oosterhout SDG Lokaal samen met Martin Leemans een Informatie-avond voor ondernemers over Duurzaam Ondernemen.

Martin Leemans, duurzaamheidsconsulent en SDG-ambassadeur geeft een presentatie. Dat wordt een heldere uiteenzetting van het begrip Duurzaamheid, wat dat voor bedrijven betekent, en hoe je er op kunt inspelen. Want, Duurzaam Ondernemen creëert ook nieuwe kansen!

Wat ons nu allemaal overkomt hebben we al langer zien aankomen. Het wordt tijd om de kennis die we hebben te gebruiken om de toekomst in een wezenlijk duurzame richting te duwen. Je bent bij deze uitgenodigd die kennis op te komen doen want, Duurzaam ondernemen is de enige begaanbare weg voorwaarts.

Dit wil je toch niet missen? 
Meld je aan voor de Informatie-avond Duurzaam Ondernemen.
Datum: 17 januari 2023
Locatie: De Schelleboom, 
Mathildastraat 37a, 4901 HC Oosterhout
Entree: €7,50

Programma:

  • 19:30u inloop
  • 20:00u Presentatie Duurzaam ondernemen
  • 21:00u Vragen en zaaldiscussie n.a.v. de presentatie
  • 21:30u Gelegenheid voor individueel contact

Ken je een ondernemer die ook graag aansluit?
Aanmelden kan via deze link.

Tot dan!

Met vriendelijke groet,

Martin Leemans & Bestuur Oosterhout SDG Lokaal

 

Delen

© Gemeente Oosterhout