Nieuws

Luister nu seizoen 2 van de Podcastserie ‘Golden Girls van Oosterhout, Simone en Lotte komen je helpen’ 

30 januari 2024

Vanaf vandaag is seizoen twee van de podcastserie “Golden Girls van Oosterhout, Simone en Lotte komen je helpen” te luisteren op Spotify. Ook in dit seizoen beleven de meiden weer verschillende avonturen. Van een ritje op de vuilniswagen tot aan tochtstrips plakken bij inwoners. Ook dit seizoen hebben de meiden slechts 24 uur om problemen van inwoners op te lossen. Nieuwsgierig en vastberaden gaan ze opzoek naar een antwoord op de vraag van de Oosterhoutse inwoners. Komende vier weken komt er iedere dinsdag om 12.00 uur een nieuwe aflevering online. Luister jij mee of het ze lukt? De tijd tikt!  

Nieuwsgierig en vastberaden
De telefoon staat roodgloeiend bij het klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Oosterhout. Er komen verschillende vragen van inwoners binnen. Simone en Lotte nemen geen blad voor de mond en gaan graag met de vragen van de inwoners aan de slag. De meiden leggen zichzelf op binnen 24 uur een vraag van de inwoner op te lossen. Een behoorlijke uitdaging die ze aangaan. Tijdens de podcastafleveringen word je meegenomen in die uitdaging. De spontane en brandende vragen liggen vaak op het puntje van de tong en worden regelmatig gesteld. De meiden zijn vastbesloten de vragen van inwoners op te lossen.  

Golden Girls van Oosterhout

Wat ontstond als een 'grapje' is uitgegroeid tot een heuse podcast
Simone Maas en Lotte Janssen begonnen ruim twee jaar geleden aan een baan bij de gemeente Oosterhout als young professional communicatie. De meiden hadden de ambitie om te kijken naar andere communicatiekanalen om informatie te delen met inwoners en ondernemers. Een podcast maken kwam al snel als een van de eerste ideeën naar boven. Met als inspiratie collega Marcel, die de meiden altijd als grapje ‘golden girls’ noemde en met hulp van Sander de Heer begon het idee vorm te krijgen. Lotte; “Het is ontzettend gaaf dat we de kans hebben gekregen een podcast te maken voor de gemeente. Het maakt het extra leuk dat we na het eerste seizoen nu ook een tweede seizoen kunnen lanceren.” Simone; “We hebben de afgelopen maanden zoveel geleerd van de verschillende gesprekken die we hebben gevoerd. Je komt bij inwoners over de vloer, die hun persoonlijk verhaal met ons delen. Het is heel erg leuk en bijzonder om te mogen doen.” 

Simone en Lotte zijn trots op de podcastserie en hopen inwoners mee te nemen in hun avonturen. Luister elke dinsdag om 12:00 uur naar de nieuwste aflevering op Spotify. De tijd tikt!  

 

Delen

© Gemeente Oosterhout