Nieuws

Oosterhout heeft eerste elektrische veegwagen in gebruik genomen

In de laatste week van augustus 2022 heeft de gemeente Oosterhout een volledig elektrische veegwagen in bedrijf genomen. De Aebi Schmidt eSwingo 200+ is niet zomaar een veegmachine. Het is namelijk een compacte hypermoderne veegwagen die makkelijk in smallere straten kan vegen. De eSwingo veegt vanaf nu de Markt, het centrum, Arkendonk, Zuiderhout en stukken in Oosterhout schoon waar de twee andere veegmachines niet bij kunnen komen.

Sleutel
Wethouder Willem-Jan van der Zanden kreeg de sleutel van de veegwagen overhandigd van leverancier Twan Groeneveld van de firma Aebi Schmidt. 

De wethouder nam de sleutel dankbaar in ontvangst met de woorden: 

De gemeente Oosterhout heeft een grote opgave om volgens het klimaatakkoord de helft minder CO2 uit te stoten en over te stappen naar duurzame energiebronnen. Dat doen we samen met inwoners, partners en ondernemers, maar we beginnen natuurlijk met onze eigen organisatie. Met deze elektrische veegwagen zetten we daarmee een belangrijke eerste stap naar de duurzame toekomst van Oosterhout. Daarnaast draagt de elektrische veegwagen bij aan de doelstellingen van de gemeente om de luchtkwaliteit van de stad te verbeteren. Met deze wagen vegen we dus dubbel zo schoon!

Medewerkers van de gemeentewerf hebben direct een uitgebreide instructie gehad over de duurzame veegwagen. Chauffeur Jan is trots dat hij het elektrische voertuig mag besturen. “De veegwagen is een prachtige machine: gemakkelijk wendbaar, superstil en zuinig voor onze wereld."

 

Delen

© Gemeente Oosterhout