Nieuws

‘The Green House’ op tuinmarkt Groei en Bloei Floralia park

Op 12 juni 2022 staat ‘The Green House’ bij Floralia Park op de Groei en Bloei tuinmarkt. Hier kunnen bezoekers onafhankelijk advies krijgen van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) en de gemeente over duurzaam wonen en tuinieren. Ook de provincie Noord-Brabant is aanwezig met een stand die uitdaagt ideeën te bedenken om energie besparen en op te wekken.

Jubileummarkt Groei en Bloei: De wondere wereld van de tuin
Ter ere van het 60-jarig jubileum vindt de Groei en Bloei markt plaats met als thema ‘De wondere wereld van de tuin’. Op deze markt is iedereen met een belangstelling voor tuinieren, natuur, klimaat, bloemschikken of tuinen welkom. Bij de verschillende stands kunt u workshops volgen, advies vragen of rondneuzen. Ook voor kinderen zijn er diverse activiteiten beschikbaar. De Groei en Bloei jubileummarkt vindt plaats op zondag 12 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur. In het Floralia Park aan de Beneluxweg 63 in Oosterhout.

The Green House
The Green House is een rijdend duurzaam huis voorzien van goede isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Het huis is dus 100% duurzaam en geeft inwoners een beeld van de mogelijkheden voor verduurzaming van eigen huis- en tuin. Iedereen mag binnenlopen, vragen stellen en advies vragen over duurzaam wonen en tuinieren. Energiecoaches van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) en medewerkers van de gemeente zijn in The Green House aanwezig om antwoorden te geven op vragen over duurzaam wonen, vergroening van je tuin en dak, gemeentelijke subsidie en de duurzaamheidslening.  

Stand Provincie Noord=Brabant
Ook provincie Noord-Brabant is aanwezig tijdens de Groei & Bloei markt in Oosterhout. Zij gaan het gesprek aan over de energietransitie. Oftewel: wat kunnen we samen doen om minder energie te gebruiken en duurzame manieren te vinden om energie op te wekken. Kom langs op de Brabant Doet Wat-markt en ontdek hoe groen jij al doet, ga een van de groene challenges aan, deel jouw ideeën op onze durf & turf wand. Wil je persoonlijk advies? Dan kun je terecht bij The Green House voor een gesprek met een energiecoach van ONE of medewerker van de gemeente.

The Green House al eerder te bezoeken
Zaterdag 11 juni is het duurzaam Oosterhouts huis ook al aanwezig in het Floralia Park. Een medewerker van de gemeente en energiecoach van ONE staan dan van 13.00 tot 17.00 uur voor u klaar voor onafhankelijk advies.

 

Delen

© Gemeente Oosterhout