Bedrijven die serieus werk maken van duurzaam ondernemen krijgen met het winnen van de Groene Pluim erkenning en waardering. Op 5 oktober wordt de prijs in Oosterhout voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Verrassende winnaar is Stichting Pim die zich richt op de huisvesting van meervoudig gehandicapte jongeren.
Groene Pluim in Oosterhout
De Groene Pluim is ontstaan in Brabant maar het doel is om ook de rest van Nederland te enthousiasmeren voor dit initiatief. In Oosterhout ontvangt in 2018 Rodenburg Biopolymers de award. Het jaar daarna Martens. En dit jaar dus Stichting PIM. Door het uitreiken van de Groene Pluim ontstaat er een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven.
Het hart centraal
In 2020 is Stichting Pim de winnaar. Stichting PIM is in 2007 opgericht als een tweede thuis voor meervoudig gehandicapte kinderen. Wat de jury aanspreekt is de manier van ondernemen waarbij het hart centraal staat. 16 jongeren hebben er een veilige huisvesting in een dorpse omgeving (in Dorst). Innovaties worden omarmd. Zo zorgt robot James voor nog meer zelfstandigheid en interactie. Stichting PIM is kortom een veilige en duurzame plek gericht op een volwaardig bestaan. Of zoals de jury het verwoordt: “Door de hoge persoonlijke betrokkenheid, waarin het leveren van zorg centraal staat, is het bedrijf in staat om zowel duurzame technieken en innovatieve ontwikkelingen op te pakken en te introduceren.”
Een enorme stimulans
Harm Jan Krips voorzitter van het bestuur van PIM Senior in Dorst, neemt de prijs trots in ontvangst. Duurzaam ondernemen blijft belangrijk. Te zien is dat aan de zorgwoning met meer dan 100 zonnepanelen voor eigen energie. Duurzaamheid is ook terug te zien in de training van medewerkers. Zo is elke medewerker bij PIM bijvoorbeeld bhv-er. En er liggen nieuwe plannen voor Pim senior, voor mensen met dementie. Ook hier staat een duurzame aanpak centraal. “Mooi dat onze inspanningen worden opgemerkt. Een enorme stimulans”, aldus Harm Jan Krips.
Presentatie oosterhoutsdglokaal
Een van de hoogtepunten van het programma is de introductie van oosterhoutsdglokaal.nl. Hilde Mol (vertaalbureau Exito) en Aad Jörgens (kansenverkenner en ondernemer) vertellen enthousiast over dit nieuwe platform dat de global goals vertaalt naar lokale acties in Oosterhout. Het platform brengt projecten en initiatieven samen. Ondernemers die mee willen doen, kunnen een voucher aanvragen. De eerste voucher werd symbolisch door wethouder Marcel Willemsen aangeboden aan Martens, de Groene Pluim-winnaar van 2019.
De uitreiking van de Groen Pluim was op 5 oktober. De prijs werd uitgereikt door Piet Ackermans van de gemeente Oosterhout en Peter van den Eijnden (voorzitter Groene Pluim).
Vragen?
mail naar duurzaam@oosterhout.nl
Contact met de gemeente
Telefoon: 14 0162
Adressen en openingstijden
© Gemeente Oosterhout