Nieuws

Veel animo voor elektrische deelauto’s in Slotjes-Midden

Eind vorig jaar hebben BPD, Thuisvester, Gemeente Oosterhout en OnzeAuto gepeild of er animo is voor elektrische deelauto's in de wijk Slotjes-Midden in Oosterhout. Het goede nieuws is dat er voldoende belangstelling is om te starten met 2 elektrische deelauto’s. Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen doet op dinsdag 8 februari de aftrap.

De interessepeiling is door 149 bewoners uit de wijk ingevuld. 80% van de bewoners (zo’n 120 mensen), heeft aangegeven mee te willen gaan doen met de elektrische deelauto. Bijna de helft van de mensen wil zo snel mogelijk lid worden. De andere helft wil eerst de eigen auto verkopen of heeft andere redenen om nog niet meteen mee te doen. Iedereen met een geldig rijbewijs is welkom om mee te doen. 

Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen is enthousiast over de belangstelling. “Als deze proef in Slotjes-Midden een succes is kunnen we elektrische deelauto’s ook in andere wijken en dorpen gaan aanbieden. Elektrisch rijden is voordelig voor het milieu en leefklimaat in Oosterhout. Want door auto’s te delen is er minder ruimte nodig voor parkeerplaatsen en meer ruimte voor groen. Dus als inwoners interesse hebben om in hun buurt een proef te starten, meld je dan vooral aan bij OnzeAuto.”  

2 deelauto’s met laadpaal in de wijk
De 2 auto’s staan op twee plaatsen op verschillende plekken in Slotjes-Midden te staan. Er komt een auto in de Commandeurstraat (in de buurt van Slagerij Paul van Gool) en nabij het kruispunt van de Loevensteinlaan/Thorbeckestraat. De gemeente Oosterhout heeft op deze plekken gezorgd voor een parkeerplek met laadpaal voor de elektrische deelauto’s.

 

Soorten abonnementen
De proef start met 2 ruime Hyundai Kona’s met een actieradius van meer dan 400 kilometer. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar voor de bewoners. Als je vaker gebruik wilt maken van de auto dan betaal je een maandelijkse contributie en is het gebruik van de auto voordeliger. De eerste dertig autodelers die zich aanmelden krijgen een gratis rijtegoed van € 25. 

Meer informatie en inschrijven
Bewoners van Slotjes-Midden kunnen voor zich inschrijven voor het gebruik van de deelauto’s via https://www.onzeauto.com/samenslimrijden/oosterhout

Op deze website staat ook meer informatie over de verschillende abonnementen. 

De pilot voor deelauto’s in Slotjes-Midden is een samenwerking van: OnzeAuto, gemeente Oosterhout, Thuisvester en BDP.

Delen

© Gemeente Oosterhout