Nieuws

Warmtepompactie gemeente Oosterhout

Hybride warmtepomp voor een lagere energierekening

De gemeente Oosterhout organiseert samen met het Regionaal Energieloket en Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) een collectieve inkoopactie voor energiebesparing met hybride warmtepompen. Bewoners van een koopwoning in de wijken Vrachelen en de Contreie ontvangen vanaf 31 maart een brief met meer informatie over deze actie voor warmtepompen die loopt tot en met 15 mei 2022. Bewoners uit de rest van de gemeente Oosterhout mogen zich ook aanmelden. 

Online bijeenkomst op 14 april
Op donderdag 14 april om 19.30 uur is er een online bijeenkomst waar inwoners informatie krijgen over de collectieve inkoopactie van hybride warmtepompen en mogelijke subsidies en duurzaamheidslening. Ook kunnen inwoners vragen stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente, het Regionaal Energieloket, ONE en de geselecteerde installateur.

Geschikte woningen in Vrachelen en de Contreie
Er is voor een brief aan de bewoners van de wijken Vrachelen (Vrachelen 1 en 2, de Vlindervallei) en de Contreie gekozen bij deze actie omdat de woningen daar vanwege het bouwjaar en/of de goede isolatie geschikt zijn voor een hybride warmtepomp. De gemeente biedt met haar partners de bewoners gratis ondersteuning om te onderzoeken of een warmtepomp bij hun woning en situatie past. Hierbij hoort een volledig elektrisch warmtepomp ook tot de mogelijkheden.

Een beter milieu en een lagere energierekening
De gemeente Oosterhout heeft de ambitie om al in 2030 voor 49 procent energieneutraal te zijn, voor een leefbare duurzame toekomst van Oosterhout. Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen “Met deze actie maken we het onze inwoners met een koopwoning makkelijk om tegen een aantrekkelijke prijs een hybride warmtepomp te laten plaatsen. Want dit zorgt voor een beter milieu, een lagere energierekening én een fijn warm huis in de winter.”

Onafhankelijk advies over energiezuinig wonen
Voorzitter van ONE Rob van Buitenen vult aan: “Door mee te doen aan de actie krijgen inwoners een scherpe prijs dankzij het groepsvoordeel. Als mensen zich eerst nog willen oriënteren op het energiezuiniger maken van hun woning kunnen ze bij ons terecht voor onafhankelijk energieadvies.”
Oosterhout Nieuwe Energie heeft de beschikking over vrijwillige energiecoaches die een energiescan van een woning kunnen maken en op maat advies kunnen geven over beperking van energieverbruik. Via oosterhoutnieuweenergie.nl kun je een afspraak met een energiecoach aanvragen.

Wat is een hybride warmtepomp?
Een hybride warmtepomp bespaart gas. Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel. De hybride warmtepomp zorgt voor een groot deel (50 tot 80%) van de verwarming van de woning. Dat zorgt voor een flinke besparing op het gasverbruik en energiekosten. De cv-ketel verwarmt het tapwater en springt soms bij, bijvoorbeeld als het buiten vriest.      

Meer informatie
Meer informatie over de online bijeenkomst en vrijblijvende aanmelding voor de actie staat op de website van Regionaal Energieloket: https://regionaalenergieloket.nl/acties

 

Delen

© Gemeente Oosterhout