Nieuws

Wethouder Guus Beenhakker opent interactieve Ketenroute

10 oktober 2023

Op maandag 9 oktober 2023 heeft wethouder Guus Beenhakker met veel enthousiasme de Ketenroute in de gemeente Oosterhout geopend. De route, die tot 2 december 2023 te spelen is, nodigt inwoners en bezoekers uit om de gemeente Oosterhout te verkennen aan de hand van circulariteit.

De Ketenroute biedt een leuke en interactieve ervaring waarbij deelnemers alleen een smartphone en een gezonde dosis energie nodig hebben. De routes zijn lopend en fietsend te spelen. Op verschillende punten langs de route kunnen deelnemers vragen beantwoorden, die hen meer leren over verschillende circulaire ketens. Deelnemers maken kans op het winnen van een Fairphone 5.

“Ik vind het heel leuk om de Ketenroute officieel te mogen openen en onze inwoners, ondernemers en scholieren uit de dagen om de wereld van circulariteit te verkennen. De Ketenroute stimuleert niet alleen bewustwording van duurzame keuzes, maar is ook een leuke en educatieve manier om onze gemeente te ontdekken.” Aldus wethouder Guus Beenhakker.

Een reis door circulaire ketens
De Ketenroute neemt deelnemers mee in de circulaire ketens van de pompoen, het printje, het verkeersbord en het dilemma. De routes zijn verspreid door Oosterhout, Dorst, Oosteind en Den Hout. Tijdens de routes worden deelnemers verrast door creatieve oplossingen van onder andere lokale bedrijven. De routes bieden inzicht in de impact van duurzaamheid op Oosterhout en haar kerkdorpen. Ook biedt het inspiratie voor dagelijkse, duurzame keuzes.

Opening Ketenroute

Deelnemen is simpel
Deelnemen aan de Ketenroute is gratis en simpel. Op verschillende plekken in de gemeente Oosterhout staan borden waar de QR-code direct te scannen is. Het is ook mogelijk om deze link te volgen. Dan start het spel meteen!

De Ketenroute maakt deel uit van de Duurzaam Oosterhout Week, die dit jaar plaatsvindt van 7 tot 14 oktober 2023.

Delen

© Gemeente Oosterhout