Nieuws

Wethouder Van der Zanden hijst de vlag voor wereldwijde duurzame doelen

Wethouder duurzaamheid Willem-Jan van der Zanden heeft vandaag op 23 september 2022 de Global Goals vlag met 17 duurzame ontwikkelingsdoelen gehesen voor het stadhuis. Gemeente Oosterhout is een Global Goals gemeente en sluit zo aan bij de campagne van VNG International. Als lokale overheid verkeert de gemeente in de beste positie om de 17 wereldwijde Sustainable Development Goals (SDG’s) lokaal vorm te geven.

Wethouder duurzaamheid Van der Zanden is het daar helemaal mee eens: “Het zijn van een Global Goals gemeente past precies bij de doelen die we hebben omschreven in de Toekomstvisie voor Oosterhout. Ook in de begroting hebben we onze taken en opgaven gekoppeld aan de duurzame doelen. We willen als gemeente met onze inwoners en partners zorgen voor een meer duurzame en rechtvaardige samenleving waarbij iedereen er mag zijn en mee kan doen.”

In aansluiting op het hijsen van de duurzame doel vlag organiseert de gemeente samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners van 8 tot en met 15 oktober de Duurzaam Oosterhout Week om te werken aan de duurzame doelen. Elke dag van deze week staan er activiteiten op het programma, met als thema: Ook op jouw bordje. Het volledige programma is hier te vinden.

Op 25 september, 7 jaar geleden, omarmden de lidstaten van de Verenigde Naties de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Deze werelddoelen helpen ons op weg naar een inclusieve, rechtvaardige en duurzame maatschappij in 2030. Om ze te bereiken is samenwerking onontbeerlijk. Daarom wordt ieder jaar eind september door het hele land de vlag gehesen. Naast gemeenten zullen ook bedrijven, hogescholen, burgerorganisaties, ambassades en ministeries de vlag hijsen.

VNG International, onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), lanceerde onmiddellijk in 2015 de Global Goals Gemeentecampagne. Centraal uitgangspunt is dat zonder de inzet van de lokale overheid een duurzame wereld gedoemd is te mislukken.

 

Delen

© Gemeente Oosterhout