Oosterhoutse Buurkrachtbuurten

Samen aan de slag met energiebesparing. Ook dat doen we in Oosterhout natuurlijk. Samen met Buurkracht en Oosterhout Nieuwe Energie gingen al meerdere wijken in Oosterhout aan de slag. Door energiebesparing samen aan te pakken krijg je zekerheid en bespaar je op de kosten. De komende tijd worden in meer wijken projecten ontwikkeld met als doel om samen energie te besparen. 

2022: plannen per buurt, wijk of dorp
Wanneer de gemeenteraad de transitievisie warmte heeft vastgesteld, kunnen we samen met buurten, wijken en dorpen aan de slag om plannen te maken voor de uitvoering. We verwachten in 2022 te kunnen starten met deze (uitvoerings-)plannen. De plannen beschrijven de concrete aanpak en planning in een buurt, wijk of dorp.

Al met al is het een traject waar flink wat jaren overheen gaan. Maar het tussendoel om in 2030 deels aardgasvrij te zijn, komt snel dichterbij.

Enthousiaste inwoners gezocht voor pilotwijk
De gemeente is ook op zoek naar een enthousiaste groep bewoners in straat, dorp of wijk die in het najaar van 2021 als eerste stappen willen zetten op weg naar aardgasvrij wonen. Onze partner Buurkracht begeleidt bewoners in het maken van een wijk aanpakplan en een wijk uitvoeringsplan. Met kleine stappen en simpele maatregelen die niet veel hoeven te kosten om woningen aardgasvrij-klaar te maken. En samen al een flinke besparing op ieders gasverbruik te bereiken. Van de pilotwijk kan de rest van Oosterhout leren wat je nodig hebt, wat de voordelen zijn en waar verbeterpunten liggen voor een warmtetransitie wijkaanpak. 

Wil je namens je dorp, wijk of straat meedoen? Meld je hier aan

© Gemeente Oosterhout