SUBSIDIES

Je huis en je tuin duurzamer maken. Dat levert je veel op. Door je huis beter te isoleren neemt je wooncomfort toe. En omdat je verwarming minder hard hoeft te werken, bespaar je ook nog eens flink op je energiekosten. Dat geldt natuurlijk ook voor zonnepanelen. Met zonnepanelen wek je je eigen stroom op en ook dat scheelt op je energierekening en je huis wordt meer waard. En natuurlijk help je zo mee aan een beter klimaat. Je huis duurzamer maken en je tuin klimaatbestendig, dat levert je dus veel op. Voor diverse maatregelen zijn er subsidies. Ook is het mogelijk om via de gemeente een duurzaamheidslening af te sluiten. Hieronder een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

DUURZAAMHEIDSLENING OOSTERHOUT

Het is slim om je eigen spaargeld te besteden aan het verduurzamen van je huis. Want op de bank levert het niets meer op. Met isolatie en/of zonnepanelen gaan je energiekosten omlaag. Tel uit je winst. 
Heb je geen spaargeld of wil je zelf graag wat reserves aanhouden? Dan kan je voor een duurzaamheidslening terecht bij de gemeente Oosterhout. Je kunt maximaal € 25.000 lenen. Daarmee kan al veel doen. De lening is minimaal € 2.500. Een mooi bedrag voor bijvoorbeeld 8 zonnepanelen of spouwmuurisolatie. Ga naar Duurzaamheidslening Oosterhout.

KLIMAATVRIENDELIJKE TUINEN

De gemeente Oosterhout werkt hard aan een groenere en koelere stad. En jij kunt daaraan bijdragen met groene tuin, een groen dak of aanschaf van een regenton of andere waterbergende maatregeling. Meer weten? Ga naar Subsidie klimaatvriendelijke tuinen Oosterhout.

ZONNEPANELEN: TERUGGAVE BTW

Van de Belastingdienst krijg je de btw terug op de aanschaf van zonnepanelen. Dat scheelt flink in de kosten. Investeer je bijvoorbeeld € 3.500 in zonnepanelen, dan krijg je maar liefst ruim € 600 euro btw terug. Hoe dit werkt lees je op verschillende websites bijvoorbeeld op de websites van milieucentraal.nl of de belastingdienst.nl. Vaak helpt de leverancier van zonnepanelen je hierbij. Vraag er naar.

ISOLATIE WONING

De overheid geeft subsidies aan woningeigenaren die hun bestaande woning willen isoleren. Om subsidie te krijgen moet je binnen een jaar 2 delen van je huis isoleren. Bijvoorbeeld de vloer isoleren en de buitenmuren. Of je dak isoleren en HR-++ glas. Ook mag je een isolatiemaatregel, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie combineren met een warmtepomp of zonneboiler. Op milieucentraal.nl wordt alles goed uitgelegd. Het aanvragen van subsidie gaat via de rijksoverheid.

GROENE HYPOTHEKEN

Met een groene of duurzame hypotheek word je met een korting op de hypotheekrente beloond voor het nemen van duurzame maatregelen. Een groene hypotheek is bij nieuwbouw en bij bestaande woningen mogelijk. Heb je plannen om te verduurzamen? Neem dan contact op met je bank. Ook op milieucentraal.nl vind je over dit onderwerp meer informatie.

© Gemeente Oosterhout