Cees Lodders

Voortvarend aan de slag met duurzaamheid

Met je bedrijf wil je winst maken. Maar tegelijk wil je ook bijdragen aan een betere wereld. En het mooie is, vaak gaan beide zaken heel goed samen. Steeds meer bedrijven zien en ervaren de toegevoegde waarde van MVO-ondernemerschap. Een van de onderdelen daarvan is slimmer en zuiniger omgaan met energie. En daarin gebeurt veel in Oosterhout.

Cees vertelt daarover: “Een paar jaar geleden kwamen er steeds meer berichten in de media dat we van het gas af moeten. Ik ben me toen gaan verdiepen in wat er voor mijn huis mogelijk is. Met mijn verhaal kan ik anderen daarbij helpen denk ik”. Cees vertelt dat hij in eerste instantie een adviseur inschakelde. Voor zijn rapport moest ik direct al 350 euro betalen. “En het rapport, daar kon ik niks mee”. Toen ben ik mezelf maar verder gaan verdiepen.

In contact met ONE
“Op een dag liep ik door de stad, langs het Duurzaam Info Punt van ONE. Ik ben daar op een later moment een keer langsgegaan. Ik ben voorgelicht en direct lid geworden van ONE. Ik heb daarna ook gebruik gemaakt van de energiecoach die bij me thuis langs kwam. Heel professioneel was dat. Met het doormeten kwamen direct wat isolatielekken boven die ik zo kon oplossen.”

Hoe staat het er nu voor…
willen we graag weten. Cees’ huis heeft een flinke transitie doorgemaakt. “We zijn begonnen met overal HR++ glas te plaatsen. Dat scheelt enorm. We hebben een warmtepomp aangeschaft en zijn daardoor nu van het gas. Met zonnepanelen wekken we onze energie op. Ik verwacht dat we dit jaar net zo veel opwekken, als we gebruiken. Afgelopen winter hebben we ook de kruipruimte nog geïsoleerd. Dat werkt goed, merken we.”

Extreem lage energiekosten
Cees en zijn vrouw wonen nu in een heerlijk huis met extreem lage energiekosten. Cees: “Wij zijn klaar voor de toekomst”.

Delen

Heb jij ook een verhaal vol energie?

Mail het ons met een mooie foto. Je krijgt dan natuurlijk ook het gave Wij doen het natuurlijk
T-shirt.