Arendshof, bij de HEMA

Oosterhout Duurzaamheidsfestijn

  Zaterdag 12 oktober van 10:00 tot 16:00 uur  

Bezoek het Oosterhout Duurzaamheidsfestijn op zaterdag 12 oktober van 10:00 tot 16:00 uur in het overdekte winkelcentrum voor de HEMA en ontdek duurzame oplossingen voor thuis, geniet van een modeshow, live muziek en leuke kinderactiviteiten. Toegang is gratis!

Deelnemers aan het Oosterhouts Duurzaamheidsfestijn

Kledingtas

Kledingtas

Kleding in je kast, die een tweede leven verdient? Doe mee aan de kettingkledingruil!  Reizende kledingtassen geven tweedehands kleding een nieuwe kans. Het werkt zo: deelnemers vullen de tassen met kleding. Deze tassen worden elke drie dagen geruild en gedeeld in WhatsApp-groepen. Interesse? Lees er meer over in dit artikel. Of meld je direct aan via clothingloop.org.  

EV rijders

Vereniging Elektrische Rijders

Dé vereniging voor gebruikers van en geïnteresseerden in elektrisch vervoer.

Broeders

Gezondheidswinkel Broeders

Bij Broeders Gezondheidswinkel & Biologische Supermarkt zijn alle producten die we verkopen gericht op duurzaamheid. Als deelnemer aan het Koploperstraject vanuit Duurzaamheid Oosterhout zijn wij volop bezig om als bedrijf nog duurzamer te worden en ook om dit meer naar buiten te brengen.

Hergebruik Oosterhout

Hergebruik Oosterhout

Hergebruik Oosterhout probeert met het inzamelen en verwerken van welvaartsresten een bijdrage te leveren aan het behoud van het milieu.

LOGO OnzeAuto SVG kopieĢˆren

Deelauto

Met een deelauto creëer je meer ruimte en draag je bij aan een duurzame buurt. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over onderhoud en verzekeringen en komt nooit meer voor onverwachte kosten te staan. Want met een deelauto weet je precies wat je betaalt, elke maand weer. 

Theek 5 markt

Theek 5

Oude boeken.

Logo oosterhout

Gemeente Oosterhout

Gemeente Oosterhout, een trotse initiatiefnemer van de Duurzaam Oosterhout Week, nodigt je graag  uit voor een ontmoeting tijdens de buitenmarkt.

Oosterhout Duurzaam

Oosterhout Duurzaam

Quiz, uitdelen biologische planten, uitdelen zeepje.

ANBI Stichting Voedseltuin Oosterhout

“Onze doelstelling is het produceren van verse biologisch geteelde groenten en klein fruit voor mensen die horen tot de doelgroep van de voedselbank. Hiervoor zetten zich in: vrijwilligers vanuit hun eigen motieven, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die weer werkritme willen opdoen in verband met re-integratie. De Voedseltuin Oosterhout heeft geen inkomsten uit productie. Alle producten worden geschonken aan Voedselbank de Baronie en eventuele vergelijkbare organisaties”

Kloosterwinkel
de Blauwe Kamer

In de kloosterwinkel vindt u zo veel mogelijk producten die door de zusters zelf, of in opdracht van de zusters zijn gemaakt, zoals de wijnen uit de eigen wijngaard. Dit aangevuld met streekproducten en producten van de eigen kloosterorde, de Norbertijnen uit Nederland en België.

Sophia's Tuin

Leer meer over biologisch tuinieren.

Sjanze logo

Sjanzé

Sjanzé is heel blij met een kraam op de Duurzaam Oosterhout Markt. Hier kunnen we onze eigentijdse en stijlvolle tweedehands kleding laten zien en de mensen die hiermee nog onbekend zijn over onze werkwijze vertellen. De kleding ontvangen wij van mensen met een warm hart voor het milieu. Wij verkopen de tweedehands kleding, mooi, heel, eigentijds en stijlvol. Mooie kleding krijgt zo een tweede leven. En niet onbelangrijk; is de kleding verkocht dan ontvangt de brenger 40% van de opbrengst. Sjanzé heeft een winkel in de Nieuwstraat 3a. Kom gezellig een keertje binnen lopen. 

Jan van den Heijkant

Hoveniersbedrijf Jan van den Heijkant verwerkt de afvalstroom circulair. Groenafval wordt compost, dat in tuinen terechtkomt. Puin wordt gemalen en verwerkt in wegen en bestratingen. Materialen en beplanting worden indien mogelijk hergebruikt. Op het bedrijfspand liggen zonnepanelen en afgeschreven machines worden ingeruild, opgelapt en als gebruikte machine weer verkocht.

Winkel LOYA

Loya

LOYA is dé duurzame hotspot van Breda! Een lifestylewinkel met een breed aanbod aan duurzame dames- en herenkleding, persoonlijke verzorgingsartikelen, sneakers, sieraden en interieur accessoires aan te bieden onder één dak. Tijdens de Duurzaam Oosterhout Week laten we je kennismaken met Loop.a life, een Nederlands duurzaam en circulair kledingmerk. 

Terre des hommes1

Terres des Hommes

Terre des Hommes is een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet tegen kindermisbruik in al zijn verfoeilijke vormen zoals: kinderprostitutie, kinderhandel, kinderarbeid, kindermishandeling, etc. In Oosterhout zijn er tweekringloopwinkels van Terre des Hommes. Beide winkels zijn een toppunt van duurzaamheid. Afgedankte spullen krijgen hier een tweede leven.

Grootouders voor het klimaat

Grootouders voor het klimaat

Geef je kleinkind een leefbare wereld cadeau. Het klimaat verandert door de manier waarop wij omgaan met onze planeet. Wij zijn er zeker van dat we samen de wereld leefbaar kunnen houden! De oplossingen zijn voorhanden. Dit kan via actie, politiek, kennis en bewustzijn. Wij staan dit jaar op de Duurzaam Oosterhout Markt Buiten en gaan wij met u in gesprek hierover. Graag zien wij u bij onze stand. Tot dan!

Jan Daamen Zwerfafval

Jan Daamen

Zwerfafvalrapers in Oosterhout kunnen zelf ook “circulair zappen”: scheiden van het zwerfafval in afval dat we echt door de gemeente op laten halen, en de voorwerpen die we nog terug in de keten kunnen brengen. Gevonden speelgoed heeft bijvoorbeeld vaak alleen wat schoonmaak nodig en kan weer gebruikt worden.  

Hoppenbrouwers

Hoppenbrouwers

Je ziet het misschien niet, maar techniek is overal. Het maakt onze leefomgeving comfortabeler, veiliger, schoner en duurzamer. Kwaliteit van leven continu willen verbeteren, voor onze generatie en de volgende.

Theboxsystem4

THEBOXSYSTEMS

We hebben een nieuwe vorm van huisvesting nodig. Naast het ´gewone´ vastgoed komt er steeds meer behoefte aan “flexgoed”. Een flexibele vorm van huisvesten als antwoord op de dynamiek van het leven. 

BROA Vloerisolatie

BROA vloerisolatie, een dynamisch isolatiebedrijf met de juiste energie! Wij zijn uitvoerend & erkend partner van TONZON B.V. 

Aarde.nl

Aarde.nl is gespecialiseerd in de energietransitie van een woning of bedrijf naar een energieneutraal gebouw of de zogeheten nul-op-de-meter woning.

Braat, makers van groenbeleving

Braat is niet zomaar een hoveniersbedrijf. Wij zijn makers van groenbeleving. Persoonlijk en op maat gemaakt. Met de hoogste kwaliteit en vooral heel veel liefde.

Isolatietechniek Brabant

Isolatietechniek Brabant isoleert spouwmuren, daken en vloeren. Laat je informeren door de experts op de DOW Markt!

Pebble Green Systems 

Pebble Greens geeft je deskundig advies op maat over het zelf opwekken van duurzame energie. 

Enexis

Enexis transporteert elektriciteit en gas naar huizen en bedrijven. Wil je hier meer over weten? Kom dan langs op de DOW Markt!

Logo oosterhout

Gemeente Oosterhout

Gemeente Oosterhout, een trotse initiatiefnemer van de Duurzaam Oosterhout Week, nodigt je graag  uit voor een ontmoeting tijdens de binnenmarkt.

Oosterhout Nieuwe Energie

Oosterhout Nieuwe Energie steekt al hun energie in het verduurzamen van jouw woning. De energiecoaches geven onafhankelijk advies en informeren je graag.

Rabobank Woordmark Blauw RGB

Rabobank Breda Amerstreek

De adviseurs van Rabobank Breda Amerstreek vertellen je graag over de mogelijkheden voor verduurzamen.

Theek 5

Bibliotheek Theek 5 is sterk verankerd in de lokale gemeenschap. Tegelijkertijd is onze lokale gemeenschap onlosmakelijk verbonden met de rest van de wereld. Daarom ondersteunt Theek de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

Theater de Bussel Logo RGB volledig transparant

Theater De Bussel

Duurzaamheid is belangrijker dan ooit, ook in de theaterwereld. Wij vinden het geweldig om fantastische voorstellingen aan je te tonen, en doen dit op een zo sociaal- en ecologisch passend mogelijke manier.

De Duurzaam Oosterhout Week wordt georganiseerd door: