Duurzaam Oosterhout Week

Kindermiddag Gi-Ga-Groen
 Zaterdag 15 oktober van 13.00 - 16.00 uur   
  Bibliotheek Theek 5  

Kindermiddag Gi-Ga-Groen is speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar. Op deze middag vinden er allerlei activiteiten plaats waarin kinderen leren over een betere en groenere wereld.  Doe samen met je kinderen mee aan de speurtocht in de bieb, volg het kindercollege van IVN of breng een bezoek aan de Duurzame Ontdekbus. Neem jij je kinderen mee op avontuur? Toegang is gratis en doorlopend, alleen voor de workshops vragen we je om je even inschrijven via theek5.nl/activiteiten.

SCHMINKEN

De hele middag aanwezig

Alle kinderen die het leuk vinden, mogen zich laten schminken in het thema Gi-Ga-Groen! Wordt het een mooi dier of toch een blaadje? Het mag allemaal.

DE DUURZAME ONTDEKBUS (4- 12 jaar)

De hele middag aanwezig

Proefjes doen, zelf dingen maken en aan de slag met techniek? Kinderen ontdekken wat duurzaamheid betekent in de Duurzame Ontdekbus. Een bus die rijdt op groen gas. Een bus waarvan de elektriciteit wordt opgewekt door een zonnepaneel. Een bus vol duurzame snufjes voor nieuwsgierige kinderen van 4 tot 12 jaar oud.

SPEURTOCHT KINDERBOEKENWEEK
(5 - 12 JAAR)

De hele middag aanwezig

Een leuke, interactieve speurtocht door de bieb. Laat je kinderen zoeken, ontdekken en leren!

KINDERCOLLEGE IVN NATUUREDUCATIE

13:00 - 14:00 uur • op inloop

Karin van het IVN vertelt over de natuur en hoe we hier bewust mee om kunnen gaan. Luister naar haar verhaal tijdens het kindercollege.

WORKSHOP STICHTING SWING:
"KLINKT ALS GI-GA-GROEN'' (8-12 jaar)

14.00 uur en 15.00 uur
max. 30 deelnemers per workshop

Op een interactieve en muzikale wijze worden de kinderen bewust gemaakt van wat een mens zoal weggooit op een dag en wat er met dit afval gebeurt. In de workshop leren de kinderen hoe je met afval ook muziek kunt maken. Ze leren hoe je geluid kunt maken met afval, bijvoorbeeld door dit geluid te samplen en er dan een vette beat mee te maken. Het doel van de workshop is om de kinderen beter om te laten gaan met het milieu door afval te recyclen of te hergebruiken.

ONLINE BUIKSPREEK-VOORSTELLING  PLASTIC SOEP!

14.00 uur (online voorstelling via Zoom), inschrijven via de site

Deze voorstelling is met name gericht op kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar. Tijdens de voorstelling neemt buikspreekster Lydia de kinderen mee op reis door verschillende (online) werelden, waarbij zij telkens een nieuw figuur tegenkom. Harry Haai, Sully Schildpad en Lorre Papegaai hebben elk een eigen karakter en vertellen iets over de gevolgen van Plastic Soep in hun leven.

De Duurzaam Oosterhout Week wordt georganiseerd door: