Samen duurzaam

Samen zetten we de schouders onder de energietransitie en gaan we voor een duurzaam Oosterhout. Ook steeds meer inwoners komen in beweging met zonnepanelen op het dak, het isoleren van woningen en met warmtepompen om zo helemaal van het aardgas te kunnen. In Oosterhout is ONE (Oosterhout Nieuwe Energie) een belangrijke aanjager met gratis voorlichting en advies. En ook bij het Regionaal Energieloket kunnen inwoners terecht bijvoorbeeld om inkoopvoordeel te behalen. Daarnaast speelt Buurkracht een belangrijke rol. Buurkracht gaat samen met straten, buurten en wijken plannen maken om in de toekomst aardgasvrij te worden. 

ENERGIEPARK A59 EN ZONNEPARK DORST

In de gemeente Oosterhout zijn twee energieparken in voorbereiding. Met deze twee energieparken wekken we energie op voor tienduizenden huishoudens.
De energieparken zijn nodig om in de toekomst CO2-neutraal in onze energiebehoefte te voorzien. Het is mogelijk om hierover mee te praten, bijvoorbeeld over de natuur rondom de energieparken. Maar je kunt ook op verschillende manieren meedelen in de opbrengst. Informatie over beide parken is te vinden op:

DUURZAAM OOSTERHOUT WEEK 2024

Dit jaar vindt de tiende editie van Duurzaam Oosterhout Week plaats van 5 t/m 12 oktober 2024! Tijdens deze week worden er diverse activiteiten georganiseerd, die in het teken staan van een duurzaam thuis. Zo zijn er bijvoorbeeld workshops, lezingen en excursies waarbij je leert hoe je zelf een steentje bijdraagt aan een beter milieu en hoe je aan de slag kan met duurzaamheid in en rondom je huis. Benieuwd waarom het belangrijk is om duurzaam te leven, voor nu en in de toekomst? Noteer dan alvast 5 t/m 12 oktober in je agenda.

OOSTERHOUTSE BUURKRACHTBUURTEN

Samen aan de slag met energiebesparing. Ook dat doen we in Oosterhout natuurlijk.
Samen met Buurkracht en Oosterhout Nieuwe Energie gingen al meerdere wijken in Oosterhout aan de slag. Door energiebesparing samen aan te pakken krijg je zekerheid en bespaar je op de kosten. De komende tijd worden in meer wijken projecten ontwikkeld met als doel om samen energie te besparen. 

JE ENERGIEVERBRUIK OMLAAG  MET DE GRATIS EARN-E

Als je in de gemeente Oosterhout woont, kan je nu wel heel makkelijk energie besparen met de gratis
EARN-E. 

Wat is de EARN-E? zal je misschien denken. De EARN-E is een handig apparaatje dat je zicht geeft op je energieverbruik en helpt om je energieverbruik te verminderen. Weet je dat je daarmee zonder veel moeite tot wel € 70,- per jaar kan besparen? Dat is makkelijk verdiend. Zeker omdat je de EARN-E nu in de gemeente Oosterhout gratis in huis kunt halen via Oosterhout Nieuwe Energie.

OOSTERHOUT NIEUWE ENERGIE

Wil je je huis duurzamer maken en besparen op je energiekosten? Wil je meer weten over onderwerpen als isolatie, minder stroomverbruik, zonnepanelen of warmtepompen? Neem dan zeker contact op met Oosterhout Nieuwe Energie.
Bezoek het adviescentrum aan de Nieuwstraat 2b in Oosterhout. Dat is elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur geopend. En wil je thuis advies? Ook dat kan. Een energiecoach komt dan bij je langs. Onafhankelijk en gratis. Kijk voor meer informatie op Oosterhout Nieuwe Energie.

ONAFHANKELIJK EN DESKUNDIG PLATFORM

Vanaf duurzaamoosterhout.nl verwijzen wij regelmatig naar de website van Stichting Milieu Centraal.
Dat doen we omdat deze stichting (opgericht in 1998) onafhankelijk en deskundig advies biedt. Zij hebben geen commerciële belangen en verzorgen actuele en betrouwbare informatie via hun website. Bijvoorbeeld over nieuwe technische ontwikkelingen en subsidies.

ZONNEPANELEN GAAN ALS DE BRANDWEER

Het zonnepanelenproject van ONE waar inwoners van Oosterhout zich voor konden inschrijven ging letterlijk en figuurlijk als de brandweer en is in no time volgeboekt.
De gelukkige inschrijvers investeren in zonne-energie op het dak van de Oosterhoutse brandweerkazerne.

Direct aan de slag

© Gemeente Oosterhout