Ik schrok me kapot van de gasrekening

In 2016 verhuist Lisa de Groot, met haar man en drie dochters naar een mooie woning in Oosterhout. Het wonen is er prachtig, maar de energierekening, die viel vies tegen.

Dit huis was wat groter dan we hadden, vertelt Lisa, “en waarschijnlijk ook wat slechter geïsoleerd dan ons vorige huis. Toen de eerste afrekening van energie kregen, was het daarom best schrikken. Nu ben ik een fanatiek zwemmer en in het zwembad had ik het met een zwemmaat over energiekosten. Hij bleek met zijn grotere huis veel minder gas dan mij te gebruiken. Ik dacht, hier klopt iets niet.”

Ik had nog nooit van ONE gehoord
Een oplossing voor het enorme verbruik kwam even later in zicht. Lisa: “Via de sportclub van mijn dochter sprak ik iemand en die begon over ONE (Oosterhout Nieuwe Energie). Ik had er nog nooit van gehoord, maar hij wees me de weg. Kort daarna kwam een vrijwilliger van ONE langs voor een advies. En dat heeft mij enorm geholpen.

Begin maar eens met isoleren
Het huis van Lisa is van 1972. Toen werden de spouwmuren nog niet geïsoleerd. Lisa daarover: “De adviseur van ONE maakte een rapport en was heel duidelijk. “Begin eerst maar eens met het isoleren van je muren, daarna kan je eventueel je dak isoleren en natuurlijk zonnepanelen plaatsen. Ook wist ONE goede leveranciers in de omgeving. Van die kennis heb ik dankbaar gebruik gemaakt. Het isoleren zelf ging super. Met drie man waren ze in een halve dag klaar. En overlast hebben we er niet van gehad. Ik ben dan ook supertevreden hoe het is gegaan. Ik hoop komende winter te genieten van een nog aangenamer huis. En natuurlijk flink te besparen op mijn energierekening.”

Delen

Meer verhalen vol energie

BINNEN TWEE JAAR VAN HET GAS AF

Cees is een enthousiaste Oosterhouter die vol energie aan de slag ging. Binnen twee jaar is hij helemaal van het gas. Benieuwd hoe? Hij vertelt het graag.

OOSTERHOUTSE BEDRIJVEN
DOEN HET NATUURLIJK

Bedrijven en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wil je met jouw bedrijf verduurzamen? Lees dan het verhaal van Remco van Dessel.

HOE DUURZAAM ZIJN WE AL IN OOSTERHOUT

Hoe denkt de gemiddelde Oosterhouter over het verduurzamen van zijn huis? Wij wilden het wel weten en gingen de straat op.

© Gemeente Oosterhout