Kies voor isolerend glas

Wil je van tocht in huis af, aangenamer leven én minder energiekosten? Vervang dan je enkelglas of dubbelglas door HR++. Dit zijn twee glasplaten met daartussen een coating en isolerend gas. Er is tegenwoordig ook HR+++ (triple glas) dat nóg beter isoleert.

Dit levert het op

  • Minder stookkosten
  • Meer wooncomfort
  • Minder CO2-uitstoot

Een rekenvoorbeeld

Je woont in een tussenwoning met enkelglas

De kosten voor isolerend glas (HR++) zijn ongeveer 

€ 3.000

Teruggave kosten dankzij subsidie beschikbaar in 2022

30%

Je besparing op de energiekosten

€ 380

In hoeveel jaar heb je dit terugverdiend?

5 jaar

 

bron o.a. Milieu Centraal
*  De kosten voor gas en elektriciteit zijn vanaf eind 2021 enorm gestegen. Afhankelijk van je contract betaal je minder of misschien wel veel meer dan in dit voorbeeld. In onze berekening maken we gebruik van de prijzen die milieucentraal.nl op haar website noemt. Deze zijn gebaseerd op berekeningen door het BPL-planbureau beschreven in ‘Ontwikkelingen in de energierekening tot 2030’. Duidelijk is dat hoe hoger de energieprijzen zijn, des te sneller je je investering terugverdient.

Energiecoach Oosterhout
Wil je persoonlijk advies van een energiecoach? Dan kan je terecht bij Oosterhout Nieuwe Energie. Zij kijken samen met jou naar de mogelijkheden en de voordelen van H++ of HR triple glas. En dat advies is gratis.

Subsidie aanvragen

Voor het isoleren van je huis kan je subsidie krijgen. Op de website van Milieucentraal vind je betrouwbare informatie hierover. Ook Oosterhout Nieuwe Energie kan je hier alles over vertellen.

Warmtefonds

Heb je niet direct het geld liggen om je ramen aan te pakken? Maak dan gebruik van het Warmtefonds.

Betrouwbare leveranciers

Natuurlijk wil je een betrouwbare leverancier. Op de website van Oosterhout Nieuwe Energie staat een lijst van bedrijven waarmee zij goede ervaringen heeft. 

© Gemeente Oosterhout