Warmtepomp installeren

Een huis verwarmen zonder aardgas? Dat kan met een warmtepomp. Met een warmtepomp wordt je huis elektrisch verwarmd. Voordat je een warmtepomp installeert, zorg je eerst voor goede isolatie. Ook is het slim om eerst zonnepanelen te plaatsen. Zo wek je zelf de energie op die nodig is voor een warmtepomp. Naast een volledig elektrische warmtepomp kan je ook kiezen voor een hybride warmtepomp. Die werkt samen met je cv. Ook dan bespaar je flink op je energiekosten. En stoot je minder CO2 uit.

Dit levert het op

  • Niet of minder afhankelijk van aardgas dat steeds duurder wordt
  • Besparing op je energierekening
  • Een duurzame oplossing

Een rekenvoorbeeld

Zorg eerst dat uw woning volledig is geïsoleerd en eventueel is voorzien van zonnepanelen. Pas daarna is een warmtepomp interessant. 

Je kiest voor een lucht warmtepomp (haalt energie uit de lucht)

De investering voor een lucht warmtepomp ligt tussen

€ 6.500 en € 14.000

De subsidie op basis van bovenstaande investering ligt tussen 

€ 1.950 en € 4.200

Besparing per jaar, deels omdat de gasaansluiting weg kan

± € 500

Tip: met extra zonnepanelen kan je mogelijk zelf alle elektrische energie opwekken die nodig is voor de warmtepomp.

bron o.a. Milieu Centraal
*  Met een warmtepomp bespaar je op gas, maar ga je meer (schone) elektriciteit gebruiken. De kosten daarvan hangen af van verbruik en van de mogelijkheid om zelf je energie op te wekken met zonnepanelen. Laat je hierover goed informeren. Neem eventueel contact op met de energiecoaches van ONE.

VERHALEN VOL ENERGIE

BINNEN TWEE JAAR VAN HET AARDGAS

Energiecoach Oosterhout
De overstap naar een warmtepomp doe je niet zo maar even. Laat je altijd goed informeren. Voor een persoonlijk en gratis advies van een energiecoach kun je terecht bij terecht bij Oosterhout Nieuwe Energie.

Subsidie aanvragen

Voor het isoleren van je huis kan je subsidie krijgen. Op de website van Milieucentraal vind je betrouwbare informatie hierover. Ook Oosterhout Nieuwe Energie kan je hier alles over vertellen.

Warmtefonds

Heb je zelf onvoldoende financiële middelen voor een warmtepomp? Maak dan gebruik van het Warmtefonds.

Betrouwbare leveranciers

Natuurlijk wil je een betrouwbare leverancier. Op de website van Oosterhout Nieuwe Energie staat een lijst van bedrijven waarmee zij goede ervaringen heeft. 

© Gemeente Oosterhout