Nieuws over duurzaamheid in Oosterhout

Virtueel energiecafé op 2 april voor omgevingsdialoog EnergieparkA59

De gemeente organiseert samen met Shell en Eneco een virtueel energiecafé op donderdagavond 2 april aanstaande om 20.00 uur. Het virtuele energiecafé komt in de plaats van het energiecafé van 12 maart

Onvoldoende belangstelling 
Zonnepanelen brandweerkazerne

Helaas zijn er te weinig aanmeldingen om dit project te kunnen laten doorgaan.

Subsidies en duurzaamheidslening

Zonnepanelen, een warmtepomp en het isoleren van je woning kosten geld. Gelukkig is daar hulp voor. Bij de gemeente Oosterhout kan je met de duurzaamheidslening goedkoop geld lenen. En via de rijksoverheid is het mogelijk om subsidie aan te vragen.

Groene Pluim voor Martens

Tijdens het Oosterhouts duurzaamheidsevent voor ondernemers had wethouder Marcel Willemsen de eer om de Groene Pluim uit te reiken aan familiebedrijf Martens dat al vijf generaties onderneemt in Oosterhout. 

Marcel Willemsen over Duurzaam Oosterhout

De energietransitie raakt iedereen. In Oosterhout zijn al veel inwoners en ondernemers gestart met het verduurzamen van hun bedrijf of woning. ‘Wij doen het natuurlijk’ is de campagne waarmee we Oosterhouters nog enthousiaster willen maken. 

Ken jij het Duurzaam Info Punt
in Oosterhout?

Wil je je woning duurzamer maken? En wil je daar gratis en onafhankelijk advies over isolatie, zonnepanelen, led-verlichting, warmtepompen, elektrische apparatuur en nog veel meer. Ga dan naar het Duurzaam Info Punt.

Impressie van de Groen is Doen Beurs

Op zaterdag 10 oktober was de Groen is Doen Beurs in de Bussel in Oosterhout. Was je er niet bij? Bekijk dan de filmimpressie van onze energiewatcher Pieter van Hulten. Je krijgt vast zin om thuis aan de slag te gaan.

Vol energie samenwerken aan duurzaam Oosterhout

Vol energie gaat de gemeente samenwerken aan de duurzame toekomst van Oosterhout. De ambities hiervoor en de manier waarop de gemeente deze wil bereiken zijn op 22 oktober 2019 aangenomen door de gemeenteraad.

Heb jij ook een verhaal vol energie?

Mail het ons met een mooie foto. Je krijgt dan natuurlijk ook het gave Wij doen het natuurlijk
T-shirt.