Nieuws

Oosterhout verlicht duurzaam, jij ook?

17 juli 2023

Gemeente Oosterhout werkt er hard aan alle straten te voorzien van ledverlichting. Jaarlijks vervangen zij een gedeelte van de conventionele verlichting met ledverlichting. In 2030 dient namelijk de helft van alle openbare verlichting ledverlichting te zijn volgens het Energieakkoord. Oosterhout is al goed op weg en zit inmiddels al over de helft.  

Stapje extra 
Bij VV Oosterhout is het parkeerterrein momenteel volledig in led verlicht. ’s Nachts wordt deze teruggeschakeld naar 50% om nog meer te besparen. Nog duurzamer dus! 

Wat doe jij? 
En hoe zit het bij jou thuis? Ben jij al over naar ledverlichting? En waarom is dat zo belangrijk? Hierbij een aantal redenen om over te gaan naar ledverlichting: 

1. Energiebesparing 
Gemiddeld bespaar je 50% op energieverbruik en -kosten als je naar ledverlichting overstapt. 

2 Natuurvriendelijk 
Is de lange levensduur van kwalitatieve ledlampen voorbij? Dan kunnen ze veilig en eenvoudig gerecycled worden. Ledverlichting is de natuurvriendelijke vervanger voor je conventionele verlichting.  

3 Korte terugverdientijd 
Ledverlichting lijkt duur, maar het is een slimme lange termijn investering. De prijzen worden lager. Je verdient de gemaakte investering in ledlampen eenvoudig terug.  

4 Onderhoudsvrije lampen 
De lange levensduur, slimmere richting van licht en niet afnemende lichtsterkte zorgen ervoor, dat je deze lampen minder vaak hoeft te (laten) vervangen.  

5 Alternatief voor alle lichtbronnen  
Bijna alle conventionele lichtbronnen zijn eenvoudig te vervangen voor ledverlichting. Andere voordelen zijn: het stoot geen hitte uit, werkt in warme en koude omgevingen, is in verschillende stijlen, vormen en in een brede variatie kleuren beschikbaar, het flikkert niet en is beter voor het milieu.  

Delen

© Gemeente Oosterhout