Huis isoleren

Je huis verwarmen kost veel energie. En die energie is duur. Door je huis beter te isoleren, bespaar je veel op de kosten voor verwarming. Maar het is ook comfortabeler. Als je nu al isoleert wordt het straks makkelijker om helemaal van het aardgas af te gaan. Je kunt het stap voor stap doen. Bijvoorbeeld eerst de gevels en daarna de vloeren en het dak. Wist je dat je met een goed geïsoleerd huis tot wel de helft kunt besparen op je gasrekening? 

Dit levert het op

  • Een flink lagere energierekening
  • Meer wooncomfort
  • Je woning wordt meer waard

Een rekenvoorbeeld

Gasverbuik van slecht geïsoleerde twee-onder-een kap woning

3.000 m3

De prijs van gas per m3 is ongeveer

€ 1,00

De kosten per jaar zijn dan 3.000 x 1,00 =

€ 3.000

De kosten voor het isoleren van de spouwmuur en vloer is

± € 4.000

De kosten voor de twee maatregelen (inclusief 30% subsidie (2022))

± € 2.800

Dit levert een besparing op van 1000 m3 per jaar

± € 1.000

In hoeveel jaar heb je dit terugverdiend?

minder dan 3 jaar

bron o.a. Milieu Centraal
*  De kosten voor gas en elektriciteit zijn vanaf eind 2021 enorm gestegen. Afhankelijk van je contract betaal je minder of misschien wel veel meer dan in dit voorbeeld. In onze berekening maken we gebruik van de prijzen die milieucentraal.nl op haar website noemt. Deze zijn gebaseerd op berekeningen door het BPL-planbureau beschreven in ‘Ontwikkelingen in de energierekening tot 2030’. Duidelijk is dat hoe hoger de energieprijzen zijn, des te sneller je je investering terugverdient.

VERHALEN VOL ENERGIE

IK SCHROK ME KAPOT VAN DE GASREKENING

Energiecoach Oosterhout
Wil je persoonlijk advies van een energiecoach? Dan kan je terecht bij Oosterhout Nieuwe Energie. Zij kijken samen met jou naar de mogelijkheden voor zonnepanelen. En dat advies is gratis.

Subsidie

Voor het isoleren van je huis kan je subsidie krijgen. Op de website van Milieucentraal vind je betrouwbare informatie hierover. Ook Oosterhout Nieuwe Energie kan je hier alles over vertellen.

Betrouwbare leveranciers

Natuurlijk wil je een betrouwbare leverancier. Op de website van Oosterhout Nieuwe Energie staat een lijst van bedrijven waarmee zij goede ervaringen heeft. 

Omgevingsvergunning

Als u een verbouwing uitvoert waarbij het aanzicht van uw huis verandert, heeft u mogelijk een omgevingsvergunning nodig. Dit is vaak het geval bij als u dak/gevel aan de buitenkant isoleert, u kozijnen vervangt of een monument gaat aanpakken.

© Gemeente Oosterhout