Een groen dak

Groene daken zorgen voor verkoeling en extra waterberging. Met een groen dak bedoelen wij een dak met een natuurlijke dakbedekking, bijvoorbeeld met de vetplant sedum. Een groen dak zorgt voor verkoeling in de zomer. En natuurlijk ook voor extra waterberging. Een groen dak kan je ook combineren met zonnepanelen.

Inspiratiesessie groene daken
Woensdag 6 april

In deze inspiratiesessie nemen we je mee in de wereld van groene daken. Wat is er allemaal mogelijk? Groene daken zijn mooi, verkoelen het huis én de omgeving. Een groen dak gaat twee keer langer mee dan een ‘normaal’ plat dak en vraagt minder onderhoud. Maar hoe kies je uit het woud van alle soorten groene daken? Kan mijn dak het wel dragen? Hoe werkt het eigenlijk met zonnepanelen en een groen dak? En wat kost het?

Expert Sander Braat van Braat groenbeleving kan al jouw vragen hierop beantwoorden. We laten zien hoe je eenvoudig zelf een groen dak kan aanleggen. Ook is er subsidie beschikbaar vanuit de gemeente Oosterhout én subsidie vanuit de provincie voor het samen met je buren aanleggen van groene daken.

Wanneer?
Datum
: woensdag 6 april 2022
Tijdstip: 19:30-21:00
Locatie: Theater de Bussel


Programma

19:00 uur   Inloop met koffie en thee
19:30 uur   Start programma

  1. Welkom en Introductie| Martijn Klootwijk & Martine Kreuger (Klimaatsupport BV)
  2. De deskundige | Sander Braat (Braat groenbeleving)
  3. Subsidiemogelijkheden | Menno Schreuders (gemeente Oosterhout)

21:00 uur  Afsluiting

Meld je aan!

Daarom doe je het

  • Een mooi groen dak
  • Extra waterberging en verkoeling
  • Nu met aantrekkelijke subsidie

Een groen dak levert veel op
Een groen dak vangt water op, biedt voedsel voor insecten en kan verkoelend werken in de zomer. Omdat je zorgt voor meer groen in je buurt draag je met planten op je dak bij aan een gezonde en prettige leefomgeving. Lees er meer over op milieucentraal.nl

Subsidie aanvragen

Kies je voor een groen dak, dan heb je recht op een bijdrage van € 20 per m2.
Het maximum subsidiebedrag is € 750,- per woning.

© Gemeente Oosterhout