Voortvarend aan de start met duurzaamheid

Cees Lodders woont al bijna 25 jaar in de Pottenbakkersstraat in Oosterhout. Hij kocht het huis uit 1988 in 1995. Pas in 2017 besloot Cees dat het anders moest. 

Cees vertelt daarover: “Een paar jaar geleden kwamen er steeds meer berichten in de media dat we van het gas af moeten. Ik ben me toen gaan verdiepen in wat er voor mijn huis mogelijk is. Met mijn verhaal kan ik anderen daarbij helpen denk ik”. Cees vertelt dat hij in eerste instantie een adviseur inschakelde. Voor zijn rapport moest ik direct al 350 euro betalen. “En het rapport, daar kon ik niks mee”. Toen ben ik mezelf maar verder gaan verdiepen.

In contact met ONE
“Op een dag liep ik door de stad, langs het Duurzaam Info Punt van ONE. Ik ben daar op een later moment een keer langsgegaan. Ik ben voorgelicht en direct lid geworden van ONE. Ik heb daarna ook gebruik gemaakt van de energiecoach die bij me thuis langs kwam. Heel professioneel was dat. Met het doormeten kwamen direct wat isolatielekken boven die ik zo kon oplossen.”

Hoe staat het er nu voor…
willen we graag weten. Cees’ huis heeft een flinke transitie doorgemaakt. “We zijn begonnen met overal HR++ glas te plaatsen. Dat scheelt enorm. We hebben een warmtepomp aangeschaft en zijn daardoor nu van het gas. Met zonnepanelen wekken we onze energie op. Ik verwacht dat we dit jaar net zo veel opwekken, als we gebruiken. Afgelopen winter hebben we ook de kruipruimte nog geïsoleerd. Dat werkt goed, merken we.”

Extreem lage energiekosten
Cees en zijn vrouw wonen nu in een heerlijk huis met extreem lage energiekosten. Cees: “Wij zijn klaar voor de toekomst”.

Delen

Meer verhalen vol energie

IK SCHROK ME KAPOT VAN DE GASREKENING

In 2016 verhuist Lisa de Groot, met haar man en drie dochters naar een mooie woning in Oosterhout. Het wonen is er prachtig, maar de energierekening, die viel vies tegen.

OOSTERHOUTSE BEDRIJVEN
DOEN HET NATUURLIJK

Bedrijven en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wil je met jouw bedrijf verduurzamen? Lees dan het verhaal van Remco van Dessel.

HOE DUURZAAM ZIJN WE AL IN OOSTERHOUT

Hoe denkt de gemiddelde Oosterhouter over het verduurzamen van zijn huis? Wij wilden het wel weten en gingen de straat op.

© Gemeente Oosterhout