Zet een stap naar aardgasvrij wonen

Ben jij iemand die graag vooroploopt? Dan heb je vast wel nagedacht over hoe je van het aardgas afkunt.
Want in de toekomst is verwarming door aardgas voorbij. 

Dit levert het op

  • Niet meer afhankelijk van aardgas
  • Minder CO2-uitstoot

Van het gas af kan je in een keer doen, maar ook in stappen:

  • Isoleer je huis zo goed mogelijk. Kijk daarbij naar vloeren, muren, glas en dak. Hoe beter je isoleert hoe makkelijker het wordt om straks van het aardgas te gaan,
  • Met zonnepanelen op je dak zorg je voor je eigen elektriciteit. Dat is een uitstekende investering. Want we gaan in plaats van aardgas meer elektriciteit gebruiken.
  • Kies als het kan nu al voor duurzaam verwarmen. Dit kan op diverse manieren. 
    • Je kunt gebruik maken van een volledig elektrische warmtepomp die warmte haalt uit de lucht, de bodem of het grondwater. 
    • Of je kunt kiezen voor elektrische aangestuurde verwarming bijvoorbeeld vloerverwarming in combinatie met infraroodverwarming en airconditioners.
OOSTERHOUT
ZOEKT
PILOTWIJK

De gemeente is ook op zoek naar een enthousiaste groep bewoners in straat, dorp of wijk die in het najaar van 2021 als eerste stappen willen zetten op weg naar aardgasvrij wonen.

Energiecoach Oosterhout
Van het aardgas af: dat doe je niet zo maar even. Laat je altijd goed informeren. Voor een persoonlijk en gratis advies van een energiecoach kun je terecht bij terecht bij Oosterhout Nieuwe Energie. Zij kijken samen met jou naar de mogelijkheden om volledig van het gas te gaan. Fijn om te weten is dat er in Oosterhout al meerdere enthousiaste mensen dit deden. Hun ervaringen helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Subsidie

Er is subsidie beschikbaar voor maatregen om van het aardgas af te gaan. Op de website www.milieucentraal.nl vind je hierover betrouwbare informatie. 

Warmtefonds

Heb je niet direct het geld liggen om je plannen te kunnen betalen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van het Warmtefonds.

Betrouwbare leveranciers

Oosterhout Nieuwe Energie heeft een lijst van bedrijven samengesteld waarmee zij goede ervaringen heeft. 

© Gemeente Oosterhout