Nieuws

Isolatie en dubbelglas actie gemeente Oosterhout

De gemeente Oosterhout organiseert samen met het Regionaal Energieloket en Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) een collectieve inkoopactie voor energiebesparing. Bewoners van een koopwoning ontvangen vanaf 6 oktober een brief met meer informatie over deze actie voor isolatie en HR++ glas die loopt tot en met 30 november 2021. 

Op 20 oktober om 19.30 uur is er een online bijeenkomst waar inwoners informatie krijgen over de isolatie en HR++ glasactie en mogelijke subsidies en duurzaamheidslening. Ook kunnen inwoners vragen stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente, het Regionaal Energieloket, ONE en de installateurs.
 
De gemeente Oosterhout heeft de ambitie om al in 2030 voor 49 procent energieneutraal te zijn, voor een leefbare duurzame toekomst van Oosterhout. Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen: “Met deze actie maken we het onze inwoners met een koopwoning makkelijk om tegen een aantrekkelijke prijs dubbel glas te laten plaatsen en hun woning te isoleren. Want dit zorgt voor een lagere energierekening en een fijn warm huis in de winter.”
 
Voorzitter van ONE Rob van Buitenen vult aan: “Door mee te doen aan de glas- en isolatieactie krijgen inwoners een scherpe prijs dankzij het groepsvoordeel. Als mensen zich eerst nog willen oriënteren op het energiezuiniger maken van hun woning kunnen ze bij ons terecht voor onafhankelijk energieadvies.”
Oosterhout Nieuwe Energie heeft vrijwillige energiecoaches die een energiescan van een woning kunnen maken en gratis op maat advies kunnen geven over beperking van energieverbruik.
 
Meer informatie over de online bijeenkomst en vrijblijvende aanmelding voor de actie staat op de website van Regionaal Energieloket.
Meer informatie over het energiezuinig maken van je woning vind je hier.

Delen

© Gemeente Oosterhout