Nieuws

Duurzaamheidslening in Oosterhout

Subsidies en duurzaamheidslening
Zonnepanelen, een warmtepomp en het isoleren van je woning kosten geld. Gelukkig is daar hulp voor. Bij de gemeente Oosterhout kan je met de duurzaamheidslening goedkoop geld lenen. En via de rijksoverheid is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Kijk voor meer informatie daarvoor op bijvoorbeeld milieucentraal.

Duurzaamheidslening
Steeds meer mensen in Oosterhout maken gebruik van de duurzaamheidslening. Met de duurzaamheidslening kunnen duurzame maatregelen in de eigen woning worden gerealiseerd. De duurzaamheidslening is bedoeld voor die mensen die niet zelf direct de financiële middelen beschikbaar hebben maar wel aan de slag willen met duurzaamheid in hun woning.

Energie besparen en energie opwekken
In het verleden was de duurzaamheidslening alleen beschikbaar voor energiebesparende maatregelen. Denk aan dakisolatie, het isoleren van spouwmuren en vloerisolatie. Tegenwoordig geldt de duurzaamheidslening ook voor energie opwekkende maatregelen. Dat betekent dat je de lening ook kunt afsluiten voor de installatie van zonnepanelen.

De lening: aflossing en rente
Afhankelijk van het bedrag dat je nodig hebt, kan je een bedrag lenen. Er geldt wel een minimum van € 2.500,- en een maximum van € 25.000,-. Voor zonnepanelen kan je maximaal € 10.000,- lenen. Over de lening betaal je 1,5% rente. Leningen tot € 7.500,- los je in 10 jaar af. Voor leningen daarboven geldt een termijn van 15 jaar.

Meer informatie
Wil je meer weten over het afsluiten van een duurzaamheidslening in Oosterhout. Ga dan naar de gemeentelijke website.
Lees ook het verhaal van wethouder Marcel Willemsen over de kracht van de markt en de kracht van de inwoners.

Delen