Nieuws
Buurtteam Staatsliedenbuurt gaat voor HR++ glas

Zes inwoners uit de Staatsliedenbuurt hebben hun handen ineen geslagen om de buurt duurzamer te maken. Cees, Wiebe, Albertien, Marika, Jan en Marc werken samen met Buurkracht. Buurkracht is een stichting die actieve buurtgenoten faciliteert in duurzame initiatieven.

Het team heeft eerst een enquête in de buurt gehouden om te vragen welke vorm van verduurzaming hun interesse heeft. Warmtepompen, zonnepanelen, groene daken en HR++ glas waren de vier toppers. Vanwege de lange levertijden op pompen panelen, heeft het team gekozen om met HR++ glas verder te gaan. Ze zijn offertes gaan opvragen en hebben het bedrijf Visser gekozen om zich te presenteren. De doorslag gaf naast kwaliteit en prijs, de snelle levertijd. Nog voor de winter kunnen zij de buurt voorzien van HR++ glas.

Presentatie
Afgelopen maandag gaf het team en ook Jeroen en Ralf van het bedrijf Visser een korte presentatie. De opkomst was enorm. Ruim 70 (!) bewoners kwamen luisteren. Belangstellenden konden via een kaartje of QR code zich vrijblijvend inschrijven. Jeroen en Ralf komen inmeten, advies geven en maken een offerte op maat. Ze streven ernaar om binnen 1 dag klaar te zijn. 

 

Tenslotte is er ook informatie gegeven over de subsidie en mogelijke duurzaamheidslening. Een mooie quote van een mevrouw in de zaal; ‘dus eigenlijk hebben jullie alles voor me uitgezocht en helpt dit bedrijf me nu verder… en zouden jullie me dan ook willen helpen met de aanvraag als ik daar niet aan uitkom?’  Waarop het buurtteam aangaf juist te willen helpen waar buren op vastlopen. 

Er is door flink veel bewoners een kaartje ingevuld of de QR-code geraadpleegd. Echt een groot succes voor de buurt en het buurtteam. Ze staan ook echt te trappelen om met elkaar verder op te trekken om na het glas de volgende stap te nemen.

Vanuit Buurkracht hebben de teamleden nog een presentje omdat ze zich inzetten voor duurzaamheid in de Staatsliedenbuurt. 

Meer weten over de acties in de Staatsliedenbuurt?
Kijk dan op staatsliedenbuurt.buurkracht-online.nl/

Delen

© Gemeente Oosterhout