Nieuws

Zonnepanelenactie gemeente Oosterhout

De gemeente Oosterhout organiseert samen met het Regionaal Energieloket en Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) een zonnepanelenactie. Bewoners van een koopwoning ontvangen deze week een brief met meer informatie over deze actie die loopt tot en met 1 juli 2021.

Online bijeenkomst
Op 26 mei om 19.30 uur is er een online bijeenkomst waar inwoners informatie krijgen over de zonnepanelenactie, BTW teruggave en een duurzaamheidslening. Ook kunnen inwoners vragen stellen aan vertegenwoordigers van de gemeente, het Regionaal Energieloket, ONE en de installateur.
 
De gemeente Oosterhout heeft de ambitie om al in 2030 voor 50 procent energieneutraal te zijn, voor een leefbare duurzame toekomst van Oosterhout. Door zelf stroom op te wekken, besparen huishoudens niet alleen op energiekosten maar gebruiken ze ook milieuvriendelijke energie? Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen: “Met deze zonnepanelenactie maken we het onze inwoners makkelijk om milieuvriendelijk stroom op te wekken. Want dit zorgt in combinatie met isolatie voor een lagere energierekening.” 
 
Voorzitter van ONE Rob van Buitenen vult aan: “Door mee te doen aan de zonnepanelenactie krijgen inwoners een scherpe prijs dankzij het groepsvoordeel. Als mensen zich eerst nog willen oriënteren op het energiezuiniger maken van hun woning kunnen ze bij ons terecht voor onafhankelijk energieadvies.”
Oosterhout Nieuwe Energie heeft de beschikking over vrijwillige energiecoaches die een energiescan van een woning kunnen maken en op maat advies kunnen geven over beperking van energieverbruik.
 
Meer informatie over de online bijeenkomst en vrijblijvende aanmelding voor de actie staat op de website van Regionaal Energieloket: https://regionaalenergieloket.nl/acties

Delen