Zonnepanelen op mijn huurwoning

Thuisvester vindt het belangrijk dat ook huurders profiteren van zonne-energie. Esther Zimmerman woont in een tussenwoning van Thuisvester en is een van de huurders die gebruik maakt van het aanbod van Thuisvester. “Ik woon in een fijn en goed geïsoleerd huis”, vertelt Esther. “En met de zonnepanelen is mijn energierekening nu een stuk lager.”

Genoeg zonnepanelen voor de eigen energie
Esther is merkbaar enthousiast over haar zonnepanelen: “Twee jaar geleden was er in onze wijk een bijeenkomst. Iedere huurder van Thuisvester kreeg een aanbod. Mijn aanbod was om 8 panelen op mijn dak te plaatsen. Dat zou ongeveer goed zijn voor 2.000 kWh per jaar en is ruim genoeg voor wat ik thuis gebruik. Ik betaal daarvoor € 30,- per maand extra aan Thuisvester. Maar ik bespaar duidelijk meer op mijn energierekening. Het maakt dus zeker uit. En nu de stroom duurder wordt, is het nog veel aantrekkelijker. Ik kan het echt iedereen aanraden.”

Iedereen zou het moeten doen
Maar waarom doet niet iedereen mee, is dan een logische vraag. Esther heeft hier wel een antwoord op. “Men vertrouwt het niet, daar heeft het volgens mij mee te maken. Ik heb dat verschillende mensen horen zeggen. Ik vind dat heel jammer. Zelf heb ik de zonnepanelen inmiddels twee jaar en uit eigen ervaring weet ik: het levert écht voordeel op. Het is goed voor het milieu en ik houd er maandelijks geld aan over.”

Zuinig omgaan met energie
Esther kiest er in haar dagelijkse leven voor om zuinig met energie om te gaan. Zeker met de hogere energieprijzen is dat nu nog belangrijker. “Wij gebruiken ongeveer 800 m3 gas. Dat is laag als je het vergelijkt met het gemiddelde gebruik in een tussenwoning. Ik ben daar ook echt mee bezig. Ik vind het fijn om met een trui aan onder een dekentje tv te kijken. Als ik weg ben en ook ’s nachts, gaat de thermostaat omlaag. En ik verwarm alleen de woonkamer, keuken en de badkamer.” Ze vervolgt lachend: “Ik heb boven nog een werkkamer en die verwarm ik tegenwoordig met een elektrische kachel. Met stroom van mijn eigen dak. Dat scheelt ook weer.”

Wat zijn jouw tips aan huurders
“Thuisvester wil investeren in duurzame woningen. Maak daar als je huurt gebruik van. Is je huis geschikt voor zonnepanelen, kijk dan eens goed wat het je oplevert. En kom je er zelf niet helemaal uit, vraag dan iemand anders om mee te kijken. Ik heb dat ook gedaan via Oosterhout Nieuwe Energie en ben nu heel erg blij dat de panelen op het dak liggen.”

Een andere tip is: wees jezelf bewust van je gasverbruik. Je kunt echt veel besparen door de thermostaat lager te zetten en zet in kamers waar je niet komt, de verwarming gewoon uit. Ook kan je ruim voor je naar bed gaat de thermostaat al lager zetten; en trek in de wintermaanden een trui aan. Met al die maatregelen hou je het aangenaam voor jezelf maar bespaar je toch flink. En het is ook nog eens goed voor het klimaat”, besluit Esther glimlachend.

Meer informatie bij Thuisvester

Thuisvester heeft de afgelopen twee jaar huurders met een geschikt dak voor zonnepanelen een aanbod gedaan. Heeft u nog niet gebruik gemaakt van dit aanbod, maar wilt u nu toch zonnepanelen op uw dak? Neem dan contact op met Thuisvester. Weet u niet zeker of u een aanbod heeft gehad? Neem ook dan gerust contact op.
Ga naar Thuisvester. Of bel of mail met de klantenservice, tel. 085 20 20 777; klantenservice@thuisvester.nl

Delen

Meer verhalen vol energie

IK SCHROK ME KAPOT VAN DE GASREKENING

In 2016 verhuist Lisa de Groot, met haar man en drie dochters naar een mooie woning in Oosterhout. Het wonen is er prachtig, maar de energierekening, die viel vies tegen.

OOSTERHOUTSE BEDRIJVEN
DOEN HET NATUURLIJK

Bedrijven en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wil je met jouw bedrijf verduurzamen? Lees dan het verhaal van Remco van Dessel.

HOE DUURZAAM ZIJN WE AL IN OOSTERHOUT

Hoe denkt de gemiddelde Oosterhouter over het verduurzamen van zijn huis? Wij wilden het wel weten en gingen de straat op.

© Gemeente Oosterhout