Nieuws

Cadeaubonnen energiebesparing aan bezoekers voedselbank ‘goederenbank de baronie’

Op 23 december overhandigt wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen een symbolische cheque uit aan directeur van voedselbank ‘Goederenbank de Baronie’. Gemeente Oosterhout stelt met deze kerstactie 100 cadeaubonnen van 60,- euro beschikbaar aan gezinnen die de voedsel- en goederenbank wekelijks bezoeken. De cadeaubon is bedoeld om energiebesparende producten van te kopen. De Goederenbank voegt de brief met de cadeaucode toe aan het voedselpakket voor de kerstdagen.   

Steuntje in de rug
De gemeente Oosterhout vindt dat iedereen de kans moet krijgen om energiebesparende maatregelen te treffen. Door de toegenomen energieprijzen worden minima gezinnen extra hard getroffen. Met de uitreiking van deze bon wil de gemeente hen een steuntje in de rug geven tijdens de feestdagen en de winter.  

De cadeaubon kan besteed worden bij webshops via het Regionaal Energieloket of bij fysieke winkels zoals bouwmarkten of tuincentra. Met 60 euro kunnen de bezoekers van de Goederenbank daar bijvoorbeeld ledlampen, een waterbesparende douchekop of isolatiemateriaal zoals tochtstrips en brievenbusborstels van kopen. 

Meer informatie vindt u hier 

Delen

© Gemeente Oosterhout