Nieuws

Gemeente Oosterhout werkt samen met Buurkracht voor collectieve verduurzaming

De komende periode gaat de gemeente Oosterhout in samenwerking met partner Buurkracht aan de slag met wijken, straten of dorpen die enthousiast zijn om te verduurzamen. Buurkracht is een zelfstandige stichting die buren helpt om de wijk samen te brengen en te verbeteren.

Samen aan de slag met duurzaamheid
De gemeente is op zoek naar een enthousiaste groep bewoners in een straat, dorp of wijk die samen graag aan de slag willen met duurzaamheid. Hierbij kun je denken aan het collectief aanleggen van groene daken, stappen zetten op weg naar het aardgasvrij maken van de straat, het plaatsen van zonnepanelen of het vergroenen van tuinen.

Partner Buurkracht begeleidt bewoners die zich melden en maakt samen met de bewoners een buurtaanpak. In dit plan beschrijven bewoners wat ze graag met hun buren willen bereiken en hoe ze hier samen in kunnen optrekken.

Een voorbeeld voor Oosterhout
Als pilotwijk kunnen bewoners het voorbeeld zijn voor andere wijken in Oosterhout. Zo kunnen inwoners gezamenlijk groene daken aanleggen, wat vaak kosten bespaart in de aankoop. Ook kleine stappen en simpele maatregelen zijn welkom, zoals het aanleggen van geveltuinen of het plaatsen van LED-verlichting.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen via het participatieplatform Doe Mee hun duurzame ideeën insturen. Wanneer het idee breed gedragen wordt in een straat, wijk of dorp gaat Buurkracht met de bewoners in gesprek om een wijkaanpak op te zetten.

Delen

© Gemeente Oosterhout