Eeterij D’n Bal, restaurant In de Achtertuin en restaurant Quisine

Lekker op jouw bordje
  8-15 oktober  

Eerst eten. Het is Oosterhout ten voeten uit. Wat ligt er tijdens de Duurzaam Oosterhout Week van 8 t/m 15 oktober op jouw bordje? De organisatie kan je onderstaande drie restaurants van harte aanbevelen. Ze hebben duurzaamheid en lekker eten hoog in het vaandel. Tip: bezoek ze deze week alle drie.

Eeterij D’n Bal
Als 30 jaar is D’n Bal bekend in Oosterhout. De afgelopen jaren zijn diverse duurzame maatregelen genomen zoals zonnepanelen (66) en ledverlichting. Het keukenpersoneel heeft zelfs een opfriscursus gehad om onnodig gas- en elektraverbruik tegen te gaan. Natuurlijk vinden we het gaaf om tijdens de Duurzaam Oosterhout Week uit te pakken met een heerlijk vegetarisch driegangenmenu voor slecht 25 euro.

Menu Duurzaam Oosterhout

Voorgerecht
Pompoensoep met een vleugje curry en fijn gesneden bosuitjes

Hoofdgerecht
Quiche met spinazie en geitenkaas omringd door een kaassaus

Nagerecht
Kaneelijs met spekkoek, karamelsaus en slagroom

Restaurant Quisine
Bij ons vind je herkenbare producten op het bord met ingrediënten voornamelijk van Nederlandse bodem. Verspilling willen we voorkomen. We houden de porties klein en bieden de mogelijkheid om bij te bestellen. En het mooie is, zo kunnen we onze prijzen laag houden. We schenken lekkere vegan wijnen en onze disposables zijn gemaakt van recyclebaar materiaal. Lees hieronder wat je bij ons kunt verwachten

Vegetarisch en duurzaam smullen (eventueel vegan te bereiden)
Watermeloen - tomaat lavas feta
Tomatensoep
Pokebowl - tempeh
Curry - naanbrood rijst kokos
Melanzane - aubergine tomaat buratta

Nog meer vegetarisch
Shaking salad - burrata met druif en aceto
Ravioli - geitenkaas pesto Hollandaise

Duurzame vis en vlees
Oesters duurzame kweek
Zalm duurzame kweek
Kabeljauw duurzame kweek
Zeebaars duurzame kweek
Mais kip vrije uitloop
Al ons vlees betreft het Beter Leven vlees van Kaldenberg

Vegetarische bijgerechten
Bloemkool - burrata peterselie
Courgette - groene kruidensalsa en mais
Champignons - knoflook en kruiden
Tomatensalade - bosui yoghurt en munt

Restaurant In de Achtertuin
Wij van Restaurant In de Achtertuin houden van groen! Dus op het gebied van duurzaamheid willen we elke dag opnieuw stappen zetten. Ieder seizoen hebben we een andere menukaart met voornamelijk seizoen producten! Want werken met producten van Hollandse bodem, dat is gewoon lekker. En tijdens de Duurzaam Oosterhout Week misschien nog wel lekkerder.

Ga voor duurzaam en groen
Onze gerechten maken we zo duurzaam mogelijk. Tijdens de Duurzaam Oosterhout Week staat bijvoorbeeld de Zeeuwse Yellow Tail van Kingfish Zeeland op de kaart. En wil je echt gaan voor helemaal groen! Ga dan voor onze heerlijke groentegerechten. Maar liefst de helft van onze kaart bestaat daaruit. Saai? Zeker niet! Er vallen zo veel nieuwe mogelijkheden en smaken te ontdekken. We gaan je zeker verrassen. En wil je tóch liever een stukje vis of vlees op je bord. Dat kan natuurlijk. Duurzaam, lokaal en vooral ook heel erg lekker. Kortom, kom binnen.

De Duurzaam Oosterhout Week wordt georganiseerd door: