Bestuurder van de landelijke stichting Energieke Regio

Jaap Willem Eijkenduijn 
  Dinsdag 5 oktober van 14:30 tot 18:00 uur  

Jaap Willem Eijkenduijn is bestuurder van de landelijke stichting Energieke Regio. Jaap Willem heeft een passie voor verduurzaming. 

Hij benadert de verduurzaming over het algemeen vanuit de praktische kant. “Verduurzamen moet goed voor de mensen en de planeet zijn, maar moet ook rendabel en leuk zijn. Ales deze drie elementen gecombineerd worden, is verduurzaming succesvol”. Jaap Willem is van huis uit econoom (Tilburg 1988) en ziet vanuit dat perspectief ook de vele kansen die er zitten om de energietransitie de nieuwe driver te maken voor een toekomstige economie. “De tijd is aangebroken om keuzes te maken en daadwerkelijk een nieuwe richting in te slaan. Dit is de tijd van doen”.

Energieke Regio
Stichting Energieke Regio heeft tot doel ondernemingen en maatschappelijke instellingen te helpen te verduurzamen. Energieke Regio is een organisatie zonder winstoogmerk, die geen provisies van installateurs en leveranciers accepteert. Het motto van Stichting Energieke Regio luidt: ‘wij helpen u graag te verdienen aan duurzaamheid’.
Energieke Regio heeft veel samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld een landelijke samenwerking met Rabobank waarbij zakelijke klanten van Rabobank met het verduurzamen van hun vastgoed geholpen worden, maar ook intensieve samenwerkingen met provincies, gemeenten, omgevingsdiensten, ondernemingsverenigingen en bijvoorbeeld LTO Nederland.
Energieke Regio werkt landelijk en lokaal intensief samen met diverse adviesbureaus op alle kennisgebieden die met het verduurzamen van zakelijk en maatschappelijk vastgoed te maken hebben.

De Duurzaam Oosterhout Week wordt georganiseerd door: