ZATERDAG 10 OKTOBER  • 11:00 tot 15:00 uur

Duurzaam Oosterhout Workshops

Op de Duurzaam Oosterhout Markt worden gratis workshops georganiseerd. Ze staan hieronder vermeld. 

MARIEKE WIJNANDS, WATERSCHAP BRABANTSE DELTA

ONS WATERSCHAP EN KLIMAAT & DUURZAAMHEID

10.30 - 11.00 uur

Ook het waterschap zet vol in op verduurzaming. We merken de effecten van klimaatverandering maar al te goed met droge zomers en extreme hoosbuien. Hoe gaan we hier als waterschap mee om en hoe betrekken we daar anderen bij? En wat kun je zelf doen? 

Na afloop ontvangt u gratis een flacon handzeep van Marcel's Greensoap

GERTJAN VAN BERS

DUURZAAM VERPLAATSEN

11.00 - 11.30 uur

Dit jaar geeft Gertjan van Bers een workshop over elektrisch rijden. Hoewel de interesse toeneemt en elektrisch rijden voor velen niet meer heel nieuw is, is er nog veel te vertellen. In verband met de beschikbare tijd gaan we aan de slag met de meest voorkomende vragen van bezoekers. Denk aan vragen als: Kan ik niet beter op de waterstofauto wachten? Die batterij is toch milieuonvriendelijk? Kun je een caravan achter je EV hangen?

Om je vraag behandeld te krijgen, vragen wij je om na aanmelding voor de workshop je vraag te mailen naar  durabledutch@icloud.com.

JAN DAAMEN

ZWERFAFVAL, DAAR KUNNEN WE SAMEN VEEL AAN DOEN

11.30 - 12.00 uur

Rommel op straat, een grote ergernis van veel mensen. Zie jij het ook? Heb jij ook zo’n ‘aha-erlebnis’ gehad, waarna je besloot het zwerfafval te gaan oprapen? Of is dat toch een stap te ver? Nee? Dan merkte je misschien ook dat het oppakken er niet voor zorgt dat er minder zwerfafval is. Van oppakken naar aanpakken: van bestrijding van de gevolgen ook naar een aanpak van de oorzaak. Daarover vertel ik meer in mijn workshop.

ONE

THUIS AAN DE SLAG MET HET VERDUURZAMEN VAN JE WONING

13.30 - 14.00 uur

Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) staat voor: echt gratis en onafhankelijk en Oosterhouts Energie-advies over alle aspecten voor het verduurzamen van je woning. Wat we doen en waarom, dat vertellen we je in deze workshop.

BRAAT GROENBELEVING EN GEMEENTE OOSTERHOUT

KLIMAATBESTENDIGE TUINEN/TUINLABEL

14.00 - 14.30 uur

Het klimaat verandert: het wordt steeds heter en droger in Nederland. En we krijgen steeds vaker last van enorme buien, met meer wateroverlast. Daar kunnen we met elkaar wat aan doen. Onder andere met een label voor je tuin. Vergelijk het met een energielabel. Trouwens, het NL-label levert niet alleen milieuvoordelen op, maar ook voordelen voor jou. Sander Braat van Braat Groenbeleving neemt je mee in klimaatbestendige tuinen, het NL Tuinlabel en de voordelen daarvan.

AAD JÖRGENS, SDG LOKAAL OOSTERHOUT 

VAN WERELDDOELEN NAAR LOKALE ACTIES

14.30 - 15.00 uur

Met prachtig beeldmateriaal over onze Moeder Aarde en een clip over wat de Sustainable Development Goals voor jou kunnen betekenen, vertellen we over Oosterhout SDG Lokaal. Dit platform legt de verbinding tussen ondernemers, organisaties en gemeente. We delen kennis en bieden support om de duurzame doelen in de praktijk te brengen. Op 25 september wordt in Theek5 OpenTea gelanceerd, een plek waar we graag met jou in gesprek gaan over wat er al gebeurt binnen Oosterhout én hoe we hier samen aan kunnen werken. Tijdens de workshop vertellen we je hier graag meer over.

De Duurzaam Oosterhout Week wordt georganiseerd door: