Duurzaam Oosterhout Week

Het programma

De Duurzaam Oosterhout Week is een week boordevol activiteiten over duurzaam wonen en leven. Met de prachtige film Honeyland, een lezing van The Ocean Cleanup oprichter Florian Dirkse, een ondernemersevent en natuurlijk een wervelende Duurzaam Oosterhout Markt. Natuurlijk zorgen wij voor een veilige omgeving waarbij we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM. Hieronder lees je het volledige programma. Zorg dat je erbij bent. Voor jezelf en voor de toekomst van ons allemaal.

Dinsdag 6 oktober
Ondernemersevent en uitreiking Groene Pluim
  15:00 uur  
  Theater De Bussel  

Tal van Oosterhoutse ondernemers zetten zich in voor een duurzame bedrijfsvoering. Ook dit jaar wordt er een Groene Pluim uitgereikt aan een Oosterhoutse onderneming die zich daarin onderscheid. Je kunt je nog aanmelden voor dit event. Stuur een mail naar duurzaam@oosterhout.nl.

Woensdag 7 oktober
Film Honeyland
  19:30 uur  
  Gemeente werf  

Schitterende film over de ongetrouwde bijenhoudster Hatidze in Macedonië die in harmonie met wilde bijen leeft. Die harmonie wordt wreed verstoord als een gezin met koeien en eigen bijenvolken in haar dorp neerstrijkt. Een actuele parabel over eenvoudig in balans leven met je omgeving tegenover de chaos die kan ontstaan. Kanshebber op een Oscar.

Donderdag 8 oktober
Lezingen Florian Dirkse
  19:00 uur & 20.30 uur  
  Theater De Bussel  

Na 2 jaar rond de wereld zeilen vond Florian Dirkse zijn missie: het opruimen van onze oceanen. Hij is een van de oprichters van The Ocean Clean-up. Florian deelt zijn dromen het liefst met iedereen. In een inspirerende  en interactieve lezing vertelt hij gepassioneerd  over het lef om andere wegen te bewandelen! Laat je inspireren.

Zaterdag 10 oktober
Duurzaam Oosterhout Markt
  10:00 - 16:00 uur  
  Theater De Bussel & Basiliekplein 

Markt in en rond de Bussel op het Basiliekplein. Met ongeveer dertig deelnemende organisaties en bedrijven die je meer kunnen vertellen over duurzaam wonen en leven. Een groenere tuin, je huis isoleren, zonnepanelen of meer weten over duurzame voeding of elektrisch rijden? Je vindt het deze dag allemaal.

Zaterdag 10 oktober
Duurzaam Oosterhout
Workshops
  11:00 - 15:00 uur  
  Theater De Bussel  

Op de Duurzaam Oosterhout Markt worden 8 workshops georganiseerd.

Zaterdag 10 oktober
Kindermiddag
  12:00 - 17:00 uur  
  Bibliotheek Theek5  

Een leuke en leerzame middag voor kinderen tot 12 jaar (basisschool). Met de volgende activiteiten: Duurzame ontdekbus, Solly de robot, speurtocht door de bieb en een college over ridders. Dat wil je toch niet missen?

De Duurzaam Oosterhout Week wordt georganiseerd door: