Duurzaam Oosterhout Week

Het programma

De Duurzaam Oosterhout Week is een week boordevol activiteiten over duurzaam wonen en leven. Met de prachtige film Honeyland, een lezing van The Ocean Cleanup oprichter Florian Dirkse, een ondernemersevent en natuurlijk een wervelende Duurzaam Oosterhout Markt. Hieronder lees je het volledige programma. Zorg dat je erbij bent. Voor jezelf en voor de toekomst van ons allemaal.

ZATERDAG 2 OKTOBER 
START VAN DE DUURZAAM OOSTERHOUT WEEK

Tijdstip • Locatie

Aftrap van de week door de wethouder. Hij hijst de vlag bij de start van de Rattenvanger-parade van H19 en buurtbewoners in Arkendonk in hun strijd tegen zwerfvuil en ratten.

VANAF MAANDAG  4 OKTOBER  
AANDACHT OP SCHOLEN VOOR ZWERFAFVAL

Tijdstip • Locatie

Op scholen is er aandacht voor zwerfafval. Samen kunnen we er wat aan doen.

MAANDAG  4 OKTOBER  
WORKSHOP DUURZAME
KEUZES IN DE SUPERMARKT

Tijdstip • Locatie

Deze workshop verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomsten zijn actief, sociaal, informatief en gaan in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan.

DINSDAG 5 OKTOBER
ONDERNEMERSEVENT

Theater De Bussel

Tal van Oosterhoutse ondernemers zetten zich in voor een duurzame bedrijfsvoering. Ook dit jaar wordt er een Groene Pluim uitgereikt aan een Oosterhoutse onderneming die zich daarin onderscheidt. Je kunt je nog aanmelden voor dit event. Stuur een mail naar duurzaam@oosterhout.nl.

WOENSDAG 6 OKTOBER
LEZING FLORIAN DERKSE

Theater De Bussel • 20:15 uur

Na 2 jaar rond de wereld zeilen vond Florian Dirkse zijn missie: het opruimen van onze oceanen. Hij is een van de oprichters van The Ocean Clean-up. Florian deelt zijn dromen het liefst met iedereen. In een inspirerende  en interactieve lezing vertelt hij gepassioneerd  over het lef om andere wegen te bewandelen! Laat je inspireren.

WOENSDAG 6 OKTOBER
CABARET HOOGTIJ

Theater De Bussel • 20:30 uur

'Als maar de helft van alle klimaatprognoses klopt, dan zal Nederland ooit onder de zeespiegel verdwijnen. Er komt dus een dag waarop 17 miljoen oranje klimaatvluchtelingen met caravans over de linkerrijbaan naar Duitsland komen.

DONDERDAG 7 OKTOBER
FILM HONEYLAND

Locatie nog niet bekend • inloop 19:30 uur

Schitterende film over de ongetrouwde bijenhoudster Hatidze in Macedonië die in harmonie met wilde bijen leeft. Die harmonie wordt wreed verstoord als een gezin met koeien en eigen bijenvolken in haar dorp neerstrijkt. Een actuele parabel over eenvoudig in balans leven met je omgeving tegenover de chaos die kan ontstaan. Kanshebber op een Oscar.

Voorafgaand aan de film verzorgt het bijenhoudersgilde Oosterhout een inleiding.

Er zijn slechts 50 kaartjes beschikbaar 
Ticketprijs: €7,50
Reserveren is verplicht

ZATERDAG 9 OKTOBER
OPENING DUURZAAM OOSTERHOUT MARKT

Theater De Bussel • 10:00 uur opening
Hemaplein, Arendshof  • 10:00 - 16:00 uur

Markt in De Bussel en op het Hemaplein. Met ongeveer dertig deelnemende organisaties en bedrijven die je meer kunnen vertellen over duurzaam wonen en leven. Een groenere tuin, je huis isoleren, zonnepanelen of als je meer weten over duurzame voeding of elektrisch rijden? Je vindt het deze dag allemaal. Opening door wethouder Marcel Willemsen in De Bussel.

ZATERDAG 9 OKTOBER
DUURZAAM OOSTERHOUT WORKSHOPS

Theater De Bussel • 11:00 - 15:00 uur

Op de Duurzaam Oosterhout Markt worden gratis workshops georganiseerd. En je kunt je via het aanmeldformulier direct aanmelden voor een of meerdere workshops.

ZATERDAG 9 OKTOBER
KINDERMIDDAG

Theater De Bussel • 13:00 uur

Een leuke en leerzame middag voor kinderen tot 12 jaar (basisschool). Met diverse activiteiten. De middag wordt geopend met een dans, er is een duurzame ontdekbus, Solly de robot, speurtocht door de bieb en een lezing door een boswachter. Dat wil je toch niet missen?

ZONDAG 10 OKTOBER
JEUGDDAG

Theater De Bussel • middag

Activiteiten rondom tweedehands kleding.

De Duurzaam Oosterhout Week wordt georganiseerd door:

© Gemeente Oosterhout