Duurzaam Oosterhout Week

Meer voor elkaar

De Duurzaam Oosterhout Week, noteer het in je agenda, is van 8 t/m 15 oktober 2022. En we beloven je, het wordt een topweek. Het complete programma wordt binnenkort bekend, maar het thema staat vast: ‘Meer voor elkaar’. Met onder andere aandacht voor lokale en duurzame voeding en de energietransitie waarmee we samen aan de slag gaan. Met de Duurzaam Oosterhout Week brengen we mensen bij elkaar en nieuwe initiatieven tot stand. Met elkaar krijgen we meer voor elkaar. Zorg dat je erbij bent.

ZATERDAG 8 OKTOBER
ONTHULLING KUNSTWERK

Hoofseweg

Meer informatie volgt.

ZATERDAG 8 OKTOBER
DUURZAAMHEIDSCAFÉ ORTS

Theek 5

Meer informatie volgt.

ZATERDAG 8 OKTOBER
KOOS EN MOOS (4+)
Peuterfestival in het Oerwoud

Tijd: 10:00 & 11:30 uur
Theater de Bussel, Kleine zaal

Maak kennis met de leukste, liefste en dapperste koala óóit! Koos de Koala is vanuit het verre Australië naar Nederland gekomen om kinderen lichtvoetig in aanraking te brengen met de grote milieuthema’s. Het is zijn missie om bewustwording te vergroten over de natuur, dieren en het klimaat. En dat doet hij samen met zijn allerbeste mensenvriend Moos. Hij heeft energie voor 10! De twee vertellen elkaar spannende verhalen, zingen samen liedjes en halen grappen met elkaar uit.

ZATERDAG 8 OKTOBER
Hé, wie zit er op de WC? (2+)
Peuterfestival in het Oerwoud

Tijd: 11:00 uur
Theater de Bussel, Kleine zaal

Wie kent ze niet? De hilarische prentenboeken ‘Hé, wie zit er op de wc?’ en ‘Retteketet! We gaan nog niet naar bed!’ van Harmen van Straaten. Twee boeken vol humor waarin een jongetje ons meeneemt in zijn wereld van knuffels, die heel nodig naar de wc moeten en allerlei gekkigheden verzinnen om maar niet naar bed te hoeven. Acteur en poppenspeler Alexander Brouwer brengt de prachtige prenten uit beide boeken tot leven in een fysieke theatervoorstelling vol verrassingen en humor.

ZONDAG 9 OKTOBER
VOED JE MET INSPIRATIE-VITAMINEN
Maak wijze stappen naar beter!

Tijd: 14:00 - 16:15 uur
Theek 5

Gediplomeerd OERsterk-coach Ilse Jaspers neemt je mee op de weg naar een gezonder, fitter en blijer leven. OERsterk staat voor Ontspanning, Eten (voeden ipv vullen) en Regelmatig bewegen. Wees welkom, want jij wilt je toch ook OERsterk voelen?

MAANDAG 10 OKTOBER
DUURZAAM GESPREK
Inspiratie voor duurzaam leven

Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Theek 5, In between

In het midden van Theek 5 staan 20 stoelen klaar. Als iedereen er is sluiten we de gordijnen en gaan het hebben over hoe jij kunt bijdragen aan een beter klimaat door duurzaam te leven. En dat hoeft niet meer geld te kosten. We starten met een aantal inspirerende verhalen van mensen uit Oosterhout en omgeving.

DINSDAG 11 OKTOBER
ONDERNEMERSEVENT: OOK OP JOUW BORDJE!

Tijd: 18:30-22:30 uur
De Bussel

Ontdek samen met een volle zaal aan ondernemers uit Oosterhout en omstreken wat de beste aanpakken zijn voor de verduurzaming, werkgeverschap en groeien in een snel draaiende economie. De wereld is hoe dan ook in beweging, maar de voorgestelde transities maken is nog niet zo makkelijk. Tijd om kennis te delen en samen meer voor elkaar te krijgen! Want ja, het komt ook op jouw bordje terecht.

WOENSDAG 12 OKTOBER
CABARET PIEPSCHUIM
voorstelling klimaatadaptatie

Tijd: 20:30 uur
Theater de Bussel, Kleine zaal

Oké, we gaan er allemaal aan. Wat nu?!

We hebben de verkeerde afslag genomen, we gaan de verkeerde kant op … en met steeds grotere snelheid. We zijn alle redelijke grenzen al gepasseerd en de motor begint gevaarlijk warm te worden. Buiten de Lijntjes is een kolkende mix van keiharde feiten over onze slappe knieën, troostend liedmateriaal waarvan je zult huilen van het lachen, en lachen van het huilen en een sprankje hoop. Misschien. Een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar: Piepschuim.

DONDERDAG 13 OKTOBER
PIERRE WIND:
EEN CULINAIR COLLEGE

Tijd: 20:15 uur
Theater de Bussel, Grote zaal

Tijdens deze wervelende en inspirerende theaterlezinfvond laat de bekende, enthousiaste tv-kok Pierre Wind van alles zien en vertelt hij vol enthousiasme over eten, smaak, ingrediënten en toepassingen.

VRIJDAG 14 OKTOBER
FILM MET FOODTHEMA

Tijd:

Meer informatie volgt.

ZATERDAG 15 OKTOBER
DUURZAAM OOSTERHOUT BINNEN-  EN BUITENMARKT

Tijd: van 10.00 - 16.00 uur
Theater De Bussel en Basiliekplein

Ook dit jaar geniet je van de binnenmarkt in Theater De Bussel en de buitenmarkt ernaast op het Basiliekplein. Alles staat in het teken van duurzaam wonen en leven en natuurlijk is de toegang gratis. Binnen zie je een keur aan mogelijkheden en nieuwe techniek om je huis te verduurzamen. Je kunt zo veel besparen op je energierekening. De buitenmarkt staat volledig in het teken van duurzamer leven. Zo kan je er duurzaam gemaakte sportkleding shoppen. En je ziet hoe kleding en speelgoed een tweede leven krijgen. Wil je je eigen tuin vergroenen? Dan moet je zeker op de buitenmarkt zijn. Geniet ook van de lekkernijen. Maak bijvoorbeeld kennis met thee van kruiden die groeien op onze akkers en weilanden en met (h)eerlijke lokaal geteelde groente en fruit. Kortom: mis het niet.

ZATERDAG 15 OKTOBER
KINDERMIDDAG

Tijd: 13:00 - 16:00 uur
Theek 5

Jij vindt een schone en duurzame wereld voor mensen, planten en dieren vast ook superbelangrijk. Daarom organiseren wij een avontuurlijke middag voor kinderen van 4 tot 16 jaar. Er is voor elke leeftijd veel te doen. Bezoek de duurzame Ontdekbus en doe zelf proefjes, volg het kindercollege over de natuur, en laat je schminken als plant of dier. Of leer hoe je met afval muziek kunt maken en nog veel meer. Jij komt toch ook?
 

De Duurzaam Oosterhout Week wordt georganiseerd door:

© Gemeente Oosterhout