Nieuws

The Green House en warmtewandeling op 17 januari

Op dinsdag 17 januari organiseerde de Gemeente Oosterhout in samenwerking met ONE en Stichting Buurkracht voor de Vogelbuurt een warmtewandeling.

Het was helder en koud, een ideale avond voor deze activiteit. Met een warmtebeeldcamera zie je goed waar een huis warmte lekt en waar het juist goed geïsoleerd is.

De start was bij The Green House van Gemeente Oosterhout op de parkeerplaats van de Nettorama. Samen met drie begeleiders vanuit ONE en een begeleider van Buurkracht vertrokken zo’n 50 bewoners door de Vogelbuurt om huizen te vergelijken. Welke huizen zijn goed geïsoleerd en welke niet? En wat is het verschil? 

Vier groepen met ieder een begeleider zijn de wijk in gegaan waarbij 4 verschillende routes gelopen werd en in totaal 19 verschillende huizen zijn gefotografeerd. Vooral goed te zien was als mensen geen radiatorfolie hadden, enkel glas of kieren bij voordeuren. Ook nieuwsgierig hoe jij zelf energie kan besparen? Kijk dan op www.duurzaamoosterhout.nl/aan-de-slag/ voor meer informatie. 

 

Delen

© Gemeente Oosterhout